Foodblog Event januari 2012

image_printprintfriendly version

In dit nieuwe jaar mag ik de spits afbijten door de organisatie op mij te nemen van het foodblogevent. Daarmee neem ik tevens het stokje over van Joyce van The Fat Judge. Wat een geweldige eer! Maar ook meteen een lastige keuze om een passend onderwerp te vinden, want er zijn al zoveel mooie onderwerpen voorbij gekomen de afgelopen jaren.

Naast de culinaire cadeautjes van Joyce van vorige maand waren er ook de geweldige onderwerpen zoals weg van de supermarkt en toen er nog geen koelkast bestond. Ook prachtig waren: wat is je favoriete marinade, zeefruitrecepten, lentesalades, ultieme vakantiegerecht, gerechten met een rooksmaak, zuivelgerechten en gerechten met koolsoorten die de revue passeerden in 2011. Je vind ze allemaal terug op foodblogevent (ook die van voorgaande jaren).

Toch denk ik een passend thema gevonden te hebben voor deze, naar mijn mening, saaie en donkere maand januari. Ook al zijn de temperaturen buiten momenteel niet echt winters, januari associeer ik wel als de maand bij uitstek waarbij je graag warme, geurende troostrijke gerechten wil eten. Dus hierbij het thema van de maand januari:

Wat is jou ultieme COMFORTFOOD gerecht?

Want wie houdt er niet van comfortfood? Een gerecht waar je blij van wordt, die je de kou doet vergeten, waar je je fijn bij voelt, wat je wil eten als je ziek bent of verdrietig, die je ziel raakt, wat je troost, waar je ’s nachts voor wakker gemaakt kan worden of die je aan vroeger doet denken. Mijn comfortfood is een fijne, hartvervarmende, heerlijk geurende zelfgemaakte soep, zeker weten. Wat is de jouwe?

Deel je ultieme comfortfood recept met ons en zet deze op je eigen blog met de link ervan in de comment onderaan deze pagina. Insturen kan tot en met 30 januari. Mocht je geen blog hebben maar toch mee willen doen, stuur mij dan een mailtje: bijzonderspaans@xs4all.nl. Eind januari maak ik een beschouwing van alle inzendingen en draag dan het stokje over aan een andere foodblogger.

 

 

19 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »