Sopa de melon (meloensoep)
Ineens, van de ene op andere dag was het mooi weer en kwam ik deze cantaloupe meloenen tegen. Ik word helemaal blij van dit heerlijke lenteweer en heb deze zomerse meloensoep gemaakt. Weer eens wat anders dan de standaard meloen met ham combinatie als voorgerecht. Serveer in kleine glaasjes en dan kan dit heel goed dienen als een fijne amuse.
Sopa de melon (voor 2 personen)
1-2 rijpe cantaloupe meloenen
50 tot 100 gr. goede spaanse ham (serrano, bellota, pata negra) in stukjes gescheurd.
citroensap naar smaak
sherry naar smaak (optioneel)
peper en zout naar smaak
Verwijder de pitten en de schil van de meloenen en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Pureer in een blender of met behulp van een staafmix. Voeg wat citroensap, sherry, peper en zout naar smaak toe. Schenk in kommen en garneer met de ham en eventueel nog een draai peper.
Comments