Ensalada de hinojo, naranja y pomegranate (venkelsalade met sinaasappel en granaatappels)

image_printprintfriendly version

Een verfrissende salade van dunne plakken venkel, met partjes sinaasappel, avocado en granaatappel. Ik heb van het sap wat je opvangt als je de partjes sinaasappel los snijdt, een dressing gemaakt met mosterd en olijfolie. Geweldige salade voor een lunch. Besprenkel op het laatst de dressing erover.

Ensalada de hinojo, naranja y pomegranate (voor 4 personen)

2 venkelknollen
2 sinaasappelen
1 granaatappel
1 avocado
1 theelepel Dijon mosterd
olijfolie\peper en zout

Snij de bovenkant van de venkel eraf en bewaar het groen voor de garnering. Snij de onderkant eraf en verwijder de buitenste schil. Snij met een mes of met behulp van een mandoline de venkel in hele dunne plakken.
Haal de boven- en onderkant van de sinaasappel eraf en schil hem. Ga met een mesje langs de vliesjes zodat de partjes van de sinaasappel loskomen. Vang het sap op wat vrij komt. Deze kun je voor de dressing gebruiken.
Snij de granaatappel doormidden en geef op de bolle kant met de achterkant van een mes er een paar tikken op. Hierdoor laten de pitjes veel makkelijker los.
Halveer de avocado en haal de pit eruit, haal de schil eraf en snij de avocado in dunne plakjes.
Maak een dressing van het opgevangen sap door deze goed los te roeren met de mosterd en daarna de olijfolie naar smaak erbij te mengen. Reken 1 eetlepel sinaasappel op 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Meng alle groenten in een mooie schaal en garneer met het venkelgroen en schenk de dressing erover.

 

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »