Lemon/limecurd al microhondas (lemon/limecurd uit de magnetron)

image_printprintfriendly version

Het leuke van het bijhouden van een kookblog is dat je vaak iets maakt/uitprobeert wat je daarvoor nooit gemaakt hebt. Net zoals een lemoncurd, die stond al geruime tijd op mijn “to do” lijstje. Voor bijvoorbeeld op een taartje of lekker door de yoghurt of op een scone. Ik ben gek op citroencréme maar had het zelf nog nooit gemaakt tot ik op dit recept stuitte op de Catalaanse kookblog Pebre i xocolata, waar zij de lemoncurd in de magnetron maakten. Dat wilde ik wel eens uitproberen en inderdaad een geweldige manier om de lemoncurd te maken. Top!
Ik heb een combi van citroenen en limoenen gebruikt, in plaats van het originele recept met alleen citroenen, en daarna in mijn enthousiasme ééntje met grapefruit en ééntje met bloedsinaasappel gemaakt. Allemaal heerlijk al vond ik persoonlijk die van citroen/lime de lekkerste waarvan ik je hierbij het recept geef.

Lemon/limecurd al microhondas (voor ongeveer 500 ml)

200 gram suiker
3 grote eieren
125 gram roomboter, gesmolten
150 ml citroensap (ongeveer 2 citroenen)
50 ml limoensap (ongeveer 4 limoenen)
citroenrasp van 2 biologische citroenen

Klop in een diepe kom die geschikt is voor de magnetron de eieren en de suiker tot een lichtgele massa. Voeg hieraan het citroensap, citroenrasp en de gesmolten boter en meng alles goed door elkaar met een mixer.
Zet in de magnetron en zet de magnetron 1 minuut op vol vermogen (mijne gaat niet hoger dan 800W). Haal de kom eruit en klop opnieuw alles heel goed om. Plaats opnieuw in de magnetron, zet weer 1 minuut op vol vermogen en roer daarna alles weer goed door elkaar. Herhaal dit tot je lemoncurd de gewenste dikte heeft. Reken ongeveer tussen de 3 tot 5 minuten in de magnetron. Je zult zien dat je in het begin heel veel schuim hebt, dat trekt op een gegeven moment weg en dan wordt het lobbig. Hij dikt nog in bij het afkoelen.
Hevel over naar luchtdichte potten en bewaar in de koelkast. Blijft een aantal weken goed.

Lekker met wat Griekse yoghurt en fruit.

 

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »