Habanero jelly voor de foodwap

image_printprintfriendly version

Een van de opdrachten voor de tweede foodswap was: Maak iets pittigs. Ik had nog ergens een recept liggen van een habanero jelly die ik al een tijdje wilde uitproberen.
Habanero pepers zijn behoorlijk pittig en ik heb ze een tijdje geleden gevonden bij de Jumbo. Helaas hebben zij ze niet meer maar ik had er nog een aantal in de vriezer liggen al was ik dat even vergeten. Daardoor heb ik dit recept eerst gemaakt met gewone Spaanse pepers (zie 2de foto), maar hij werd naar mijn smaak niet pittig genoeg.
Met de habanero pepers is de jelly erg goed gelukt, heerlijk zelfs maar wel bijzonder pittig! Mocht je van pittig houden en habanero pepers willen gebruiken kun je ze in gedroogde vorm vinden bij www.peperzaden.nl.
Het recept is Amerikaans of Canadees en de hoeveelheden zijn daarom een beetje raar met cups en dergelijke. Ik heb zoveel mogelijk het naar Europese maten en hoeveelheden vertaalt.

Habanero jelly (voor ongeveer 750ml)
175 ml witte wijnazijn
80 ml (1/3 cup) gedroogde abrikozen, heel fijn gesneden
6 habanero pepers, heel fijn gesneden
1/4 paprika, heel fijn gesneden
1/2 grote rode ui, heel fijn gesneden
750 gram suiker
half zakje Marmello jam makers 2 (te koop bij oa Ecoplaza)

Snij de abrikozen heel fijn en laat deze minstens 4 uur of desnoods de hele nacht in de azijn wellen.
Snij de pepers, paprika en rode ui heel erg fijn. Doe alles, behalve de poeder van de Marmello jam makers, in een hoge steelpan en breng al roerend met de suiker aan de kook.

Zodra het begint te koken doe je de poeder van de Marmello jam makers erbij en laat je de jelly nog 1 minuten op hoog vuur al roerend koken. Haal de pan van het vuur en schuim het snel af met een schuimspaan.
Vul steriele potten 3/4 met de jam en veeg de randen schoon, deksel erop en zet ze 10 minuten omgekeerd op een theedoek. Laat afkoelen.

Lekker bij een stukje kaas, of gebruik het om er bijvoorbeeld kip in te marineren.

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »