Higos (vijgen)

image_printprintfriendly version

Vijgen……. niet de gedroogde maar de verse die nog in het seizoen zijn. Twee kleine en eenvoudige receptjes wat ik met deze heerlijk vruchten gemaakt heb.

Vijgen met yoghurt, blauwe bessen en honing (voor 1 persoon)

1 bakje griekse yoghurt
2 vijgen in kwarten gesneden
handjevol blauwe bessen
1 eetlepel honing

Meng alles door elkaar. Lekker ontbijtje.

 

Salade met eetbare bloemen en vijgen (voor 2 personen)

150 gram gemengde salade
3 vijgen in parten gesneden
5 cherrytomaatjes, gehalveerd
blaadjes van eetbare bloemen (hier goudsbloemen en viooltjes)
handjevol pijnboompitten
bieslook, fijngesneden
1 eetlepel moscatelazijn
3 eetlepels olijfolie
peper en (citroen)zout

Was de sla en de vijgen. Leg de sla in een mooie serveerschaal. Haal de bloemblaadjes van de bloemen. Bestrooi de salade met de bloemblaadjes, bieslook, pijnboompitten, cherrytomaatjes en leg hier de vijgen bovenop.
Meng voor de vinaigrette de moscatelazijn en de olijfolie, roer goed alles om en breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel de salade hiermee en serveer.

Citroenzout is online te koop bij www.salsamentum.nl

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »