Palmeritas con azúcar y canela

image_printprintfriendly version

Wanneer je in Spanje langs een pasteleria loopt zie je, altijd naast de enorme variatie aan koekjes en gebak, overheerlijke grote zoete en kleverige palmeras. Nu ben ik zelf niet zo’n enorme zoetekauw en laat dit meestal links liggen omdat het mij te zoet is of ik koop er eentje voor dochterlief. Thuis maak ik ze wel, al zijn ze dan bij mij echt veel minder zoet en groot zoals je die in Spanje doorgaans eet. Mijn versie is lief, klein en even krokant, perfect voor bij de koffie. Met dit super simpele recept kun je naar hartenlust met suiker aan de slag mocht je mijn versie niet zoet genoeg vinden.

palmeritas con azucar y canela

Palmeritas con azúcar y canela

1 stuk bladerdeeg op rol (bij Jumbo te koop)
fijne tafelsuiker
kaneelpoeder

palmeritas con azucar y canela

Verwarm de oven op 220 graden.
Rol het papier met het bladerdeeg uit. Bestrooi met 3 eetlepels suiker en 1 theelepel kaneelpoeder. Rol met een deegroller de suiker en kaneel in het deeg.

palmeritas con azucar y canela
Rol nu voorzichtig beide kanten (van de korte zijde) naar elkaar toe, zonder papier, zodat je in het midden uitkomt en 2 gelijke rolletjes naast elkaar hebt.
Snij er plakjes van en leg ze, met voldoende ruimte, op een ovenplaat die bekleed is met bakpapier. Bestrooi met nog wat extra suiker en bak de palmeritas 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen, bestrooi met nog wat suiker als je een echte zoetekauw bent en bewaar in een koektrommel.

palmeritas con azucar y canela

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »