Carquinyolis (amandel koekjes)

image_printprintfriendly version

Carquinyolis zijn Catalaanse harde koekjes, een beetje te vergelijken met de Italiaanse cantucci. Geef ze als dessert met warme pure chocolade (chocolate con galletas) of doop ze in een lekkere dessertwijn. Maar ze zijn ook gewoon lekker bij een kop koffie of thee.

Carquinyolis

100 gram blanke amandelen
2 eieren
1 citroen
100 gram suiker
175 gram bloem
1 klein theelepeltje gist
1/2 theelepeltje kaneelpoeder
paar druppels anijsdrank (anijslikeur, anisette of pernod)

Vermeng de bloem met het gist en vorm er een bergje van met een kuiltje erin. Hierin breek je 1 ei en voeg daaraan de suiker, kaneelpoeder en de rasp van een citroen. Meng alles door elkaar en voeg dan de amandelen en de druppels anijsdrank toe, totdat je een compact deeg krijgt. Vorm hiervan een rol, druk die plat tot een strook met een breedte van ongeveer 3 cm en een hoogte van 1,5 cm. Wikkel deze in plasticfolie en laat 20 minuten rusten in de koelkast. Haal uit de folie en bestrijk met eigeel van het overgebleven ei.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak op een ingevette bakplaat de strook in ongeveer 20 minuten of tot hij bruin geworden is. Haal uit de oven en snij hiervan koekjes van 1 cm dik. Wacht niet tot het deeg is afgekoeld, het zal te hard zijn en breken als je het wil snijden. Zolang het deeg nog warm is gaat dit veel makkelijker. Leg de koekjes op hun kant op de bakplaat en laat deze nog ongeveer 5 minuten drogen in de oven zodat ze knapperig worden en een beetje kleur krijgen.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »