De naam klinkt wel erg mooi voor dit gerechtje. Zo stond het boven het recept in het tijdschrift Hola Cocina. Wat het nou precies met rozen of woestijn te maken heeft is mij een raadsel. Ik vermoed dat het komt omdat de vorm een beetje op roosjes lijken als ze onder de chocola zitten? Hoe dan ook, ik vind dit een ‘lekkere-trek-snack’ deze met chocolade overgoten cornflakes. Want dat is het, niet meer en niet minder…….
Hoeveel je uit 200 gram chocolade en 100 gram cornflakes haalt is niet te zeggen. Heel afhankelijk hoeveel je op je eetlepel schept. Ik kreeg er denk ik ongeveer 40 stuks uit.
Rosas del desierto
200 gram (pure) smelt chocolade
100 gram cornflakes
sechuan peper
Laat de chocolade au bain-marie al roerend smelten.
Bestrooi met de cornflakes, roer alles redelijk goed om en maak met behulp van een eetlepel hoopjes van de met chocola bedekte cornflakes. Laat afkoelen, geef er een draai zwarte peper overheen en daarna nog in de koelkast opstijven.
In plaats van sechuan peper kun je ook: bestrooien met suiker of een mengsel van gedroogde eetbare bloemen en wat kaneel en suiker.
4 Comments