Magdalenas con chorizo y romero (magdalenas met chorizo en rozemarijn)

image_printprintfriendly version

Oh wat een fijne lekkere hartige cake-jes zijn dit. Absoluut een aanrader als je een tapas feestje hebt! Of gewoon bij de borrel;) Mocht je geen magdalena vormpjes hebben dan kun je ze ook altijd in cupcake vormpjes bakken. Net zo makkelijk.

magdalenas con chorizo y romero

Magdalenas con chorizo y romero (voor 18 stuks)

100 gram chorizo, in kleine blokjes gesneden
110 gram tarwebloem
75 gram roomboter
2 eieren
snufje zout
1 eetlepel poedersuiker
1 theelepel karwijzaad
8 gram gedroogde gist
5 eetlepels melk
takje rozemarijn, naaldjes fijngesneden

enas con chorizo y romero

Verwarm de oven op 200 graden.
Laat in een pannetje op een zacht vuur de boter smelten. Klopt de eieren met de suiker en zout los. Voeg hieraan de melk, de bloem, gesmolten boter en de gist toe en meng alles goed tot je een glad beslag hebt.
Meng de chorizo, karwijzaad en rozemarijn al roerend door het beslag.

enas con chorizo y romero1

Vul magdalena vormpjes met dit mengsel en bak 12 minuten in de hete oven. Laat afkoelen op een rooster.

enas con chorizo y romero

 

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »