Fletán con patatas y hinojo al horno (heilbot met aardappelen en venkel uit de oven)

image_printprintfriendly version

Opnieuw een ovenschotel met vis op de blog. Na een aantal recepten voor zeebaars (Lubina al horno en Lubina al horno con patatas, guindilla y pimientos)  en dorade (Dorada con patatas al horno) is het dit keer ééntje met heilbot, venkel en aardappelen.

Fletán con patatas y hinojo al horno

Fletán al horno con patatas y hinojo (voor 2 personen)

1 moot heilbot voor 2 personen
4 aardappelen
8 cherry tomaatjes
1 venkelknol
dille of venkelgroen
knoflookteen, fijngesneden
peterselie
draadjes safraan
wat rode peperkorrels
zwarte peper
zout
olijfolie

 

Fletán con patatas y hinojo al horno

Verwarm de oven op 200 graden.
Beboter een ovenschaal. Snij de aardappelen met behulp van een mandoline in hele fijne plakken. Leg deze in de ovenschaal en bestrooi elke laag met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.
Schuif in de warme oven en bak 20 minuten. Snij ondertussen de venkel in hele fijne plakken en was en droog de tomaatjes. Haal na 20 minuten de schaal uit de oven en leg de venkel en tomaatjes op de aardappelen. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Schuif opnieuw in de oven voor 10 minuten.
Snij de heilbot moot in twee stukken, spoel af en dep droog. Maak een emulsie met behulp van een staafmixer van de olijfolie, knoflookteen, safraandraadjes, venkelgroen of dille en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Fletán con patatas y hinojo al horno

Haal na 10 minuten de aardappelenschotel uit de oven en leg de moten vis erop. Lepel wat van het kruiden emulsie over de vis en bestrooi met rode peperkorrels. Schuif weer voor 20-25 minuten in de oven tot de vis gaar is.
Lekker met een groene salade.

Fletán con patatas y hinojo al horno

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »