Potted shrimps with a spanish twist

image_printprintfriendly version

Zo even geen Spaans gerecht al heb ik hier wel een Spaanse twist aan gegeven door er gerookte paprikapoeder aan toe te voegen. Erg lekker.
Dit recept komt uit het geweldige leuke boek Salt Sugar Smoke van de Engelse schrijfster Diana Henry.
Ontzettend leuk om dit te maken en het op tafel te zetten tussen alle Spaanse tapas. Eet het op een lekker stukje brood, maar ook waanzinnig lekker over een stukje simpel gebakken vis. Probeer maar.

potted shrimps with a spanish twist

Potted shrimps with a Spanish twist

1 kilo pelgarnalen (daar hou je ongeveer 400 gram gepeld aan over)
300 gram roomboter
2 kleine stukjes foelie
goede snuf gerookte paprikapoeder
goede snuf cayennepeper
takje dille
vers gemalen zwarte of witte peper

potted shrimps with a spanish twist

Maak geklaarde boter door de boter in een pan te laten smelten tot hij gaat schuimen en haal van het vuur. Haal met een schuimspaan het schuim er voorzichtig af. Laat de boter een aantal minuten staan zodat de vaste bestandsdelen naar de bodem zakken. Schenk nu heel voorzichtig de geklaarde boter in een maatbeker of iets dergelijk, wel zodanig dat je zorgt dat het bezinksel van de bodem niet meekomt maar achterblijft.
Bewaar 1/4 van de geklaarde boter. Doe de rest in een koekenpan samen met de gerookte paprikapoeder, cayennepeper, foelie, versgemalen peper en de gepelde garnalen. Warm alles goed door, maar laat absoluut niet aan de kook komen anders worden de garnalen taai. Haal van het vuur en verwijder de stukjes foelie. Meng de fijngesneden dille door de garnalen, breng op smaak met wat vers gemalen peper en verdeel over kleine wekpotjes of jampotjes.

potted shrimps with a spanish twist

Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet de potjes daarna weg in de koelkast en laat door en door koud worden.
Schenk de overige geklaarde boter, eventueel verwarmen als deze hard geworden is, voorzichtig over de wekpotjes zodat de garnalen bedekt zijn met boter. In de koelkast zijn ze één week houdbaar.

potted shrimps with a spanish twist

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »