Zeebaars met pasta. De pasta wordt, net zoals bij het gebruik van rijst, als een paella gegaard. Er zijn heel veel soorten fideos in Spanje te krijgen van heel fijn tot wat dikker. Vergelijk het maar met spaghetti maar dan zijn ze veel korter.
Lubina con fideos (voor 4 personen)
2 middelgrote zeebaars
300 gram fideos
2 uien, fijngesneden
6 eetlepels tomatenblokjes uit blik
3 knoflooktenen
900 ml visbouillon
3 eetlepels olijfolie
paar draadjes safraan
zout en peper
Laat je visboer de vis schoonmaken en eventueel in moten snijden van ongeveer 4 cm dik.
Bestrooi de vismoten met wat zout.
Verhit olijfolie en smoor op een zacht vuur hierin 10 minuten de ui. Voeg hieraan de knoflook en de tomaat en laat nog 10 minuten zachtjes bakken tot je een soort van marmelade krijgt. Roer de fideos erdoor met de safraan en schenk de warme bouillon erbij.
Breng aan de kook en voeg 6 minuten voor het einde van de kooktijd van de fideos de vis toe. Draai de vis na 3 minuten eventueel om. Breng op smaak met peper en zout.
Comments