Habas con jamón y romero (tuinbonen met serranoham en rozemarijn)

image_printprintfriendly version

Een van mijn favoriete recepten met tuinbonen. Heerlijk dubbel gedopt en gekookt samen met olijfolie, knoflook, verse zwarte gemalen peper en rozemarijn. Jamón serrano erdoor en smullen. En als tapa lekker op een geroosterd broodje besmeert met knoflook en tomaat. Ja, daar wil ik wel heel veel van eten dan;)

habas con jamón y romero

Habas con jamón y romero

kilo verse tuinbonen
100 gram jamón serrano
2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngesneden
1 teen knoflook
olijfolie
sneetjes geroosterd brood
1 rijpe tomaat, gehalveerd
teentje knoflook gehalveerd

habas con jamón y romero

Dop de tuinbonen, laat ze 1 minuut in kokend water blancheren, spoel af onder schoon water en dop ze opnieuw.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en als deze heet is voeg de rozemarijn toe, roer om en doe de tuinbonen erbij. Roer om zodat ze bedekt zijn met de olijfolie. Leg de knoflookteen erbij, draai er een flinke draai peper overheen en voeg een scheutje water toe. Laat op een zacht vuur 10 minuten koken tot het water verdampt is. Voeg eventueel een klein beetje water toe als het te droog wordt.

habas con jamón y romero

Haal de knoflookteen eruit, roer de ham erdoor en draai het vuur uit. Giet er nog wat lekkere fruitige olijfolie overheen.
Rooster sneetjes brood en besmeer ze met de gehalveerde knoflookteen en daarna met de gehalveerde tomaat. Schep wat van de tuinbonen met ham erop.

 

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »