Granizado de limón (zomers citroendrankje)

image_printprintfriendly version

Ach wat vind ik dit toch lekker met warm weer. Als kind al. En samen met de horchata de chufa en de café con hielo voor mij het ultieme zomerdrankje als ik in Spanje ben. Nooit zelf gemaakt dus hoog tijd dat eens te gaan doen. Moeilijk is het niet. Er ging hier thuis echter wat mis bij het invriezen. Ik had het bakje in de vriezer geplaatst en was het daarna glad vergeten, met als gevolg dat mijn granizado één klomp ijs was geworden. Wel zo handig om de granizado om de zoveel tijd om te roeren. Opgelost door het een half uurtje buiten de vriezer te laten staan en daarna, toen het wat ontdooit was, mijn staafmixer erin gezet. Gevolg was een echte mooie granizado, die dan wel lichter van kleur was geworden, maar precies was zoals ik het bedoeld had en wilde. Geluk bij een ongeluk;)

Granizado de limón

Granizado de limon (voor ongeveer 1 liter)

5 citroenen
200 gram suiker
750 ml water

Granizado de limón

Rasp 3 citroenen en voeg dit samen met het sap van 5 citroenen en de suiker aan de kook. Laat ongeveer 5 tot 10 minuten zachtjes koken tot het een derde is ingekookt.
Voeg het water toe en zet weg in de vriezer. Haal na een uur eruit en roer alles goed om. Herhaal dit een aantal maal tot de granizado bijna bevroren is. Of laat het invriezen, een half uur ontdooien en pureer met een staafmixer tot je een slush hebt. Serveer in hoge glazen met een rietje.

Granizado de limón

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »