Nieve de manzana con Jerez (appelsneeuw met sherry)

image_printprintfriendly version

Voor mij is het vandaag een speciale dag. Ik voel mij zo vereerd en ben apetrots dat ik gast van de maand ben op de blog van Koken met Karin. Wat een geweldige eer! Om dit heugelijke feit te vieren heb ik een feestelijk dessert gemaakt. Oorspronkelijk is dit een Amerikaans gerecht die ik tegenkwam op het internet. Het leek me daarom leuk om er een Spaanse draai aan te geven door de appels met sherry te koken wat een heerlijke appelmoes opleverde. Samen met de eiwitten vormt dit een luchtig en warm nagerecht. Ik heb er gedroogde bloemblaadjes met wat kaneel en suiker overheen gestrooid voor een extra feestelijk effect!

nieve de manzana con jerez

Nieve de manzana con jerez (voor 4 personen)

4 grote lekkere appels
eiwitten van 3 eieren
75 ml sherry
1 steranijs
3 eetlepels poedersuiker
handjevol pijnboompitten

nieve de manzana con jerez

Schil de appels, ontdoe ze van het klokkenhuis en snij ze in kleine stukjes. Leg ze in een pan samen met de steranijs en de sherry en laat met een deksel op de pan koken tot moes. Haal de steranijs eruit.
Klop de eiwitten tot fijne pieken, voeg hieraan de poedersuiker toe en klop nog even door tot je een glanzende massa hebt.
Rooster de pijnboompitten en in droge koekenpan goudbruin.
Meng 2/3 van de geklopte eiwitten voorzichtig door de appelmoes. Schep in vier bakjes of over een grote schaal, verdeel het overgebleven eiwitmengsel erover en zet een paar minuten onder een hete grill voor een bruin korstje.
Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

nieve de manzana con jerez

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »