Mantequilla de guindilla (guindilla boter)
-
Post by bijzonder spaans
Een licht pittige boter die elk saaie stukje brood omtovert tot een sensatie waar je wel meer van wil eten. Of wat dacht je van een eitje bakken in deze boter? En een stukje vis of biefstukje met wat van deze boter afmaken is zeker de moeite waard.
Het recept komt niet van mij maar kwam ik tegen in het boek How I cook van Skye Gyngell en leek mij bijzonder spannend. En inderdaad een spannende boter die niet zo gek moeilijk te maken is en je net zo heet kunt maken naar eigen smaak.
Ik persoonlijk ben niet echt een liefhebber van enorm pittig en heb de zaadlijnen met pitjes van de Spaanse peper verwijderd om een wat mildere versie te maken.
Het leuke aan dit recept is dat je dit naar eigen smaak kunt variëren met diverse soorten verse en gedroogde pepers en gerookte paprikasoorten.
Mantequilla de guindilla
1 Spaanse peper
1 gedroogde guindilla
250 gram ongezouten roomboter
1 theelepel gerookte paprika
snuf grof zeezout
Comments