Mantequilla de guindilla (guindilla boter)

image_printprintfriendly version

Een licht pittige boter die elk saaie stukje brood omtovert tot een sensatie waar je wel meer van wil eten. Of wat dacht je van een eitje bakken in deze boter? En een stukje vis of biefstukje met wat van deze boter afmaken is zeker de moeite waard.
Het recept komt niet van mij maar kwam ik tegen in het boek How I cook van Skye Gyngell en leek mij bijzonder spannend. En inderdaad een spannende boter die niet zo gek moeilijk te maken is en je net zo heet kunt maken naar eigen smaak.
Ik persoonlijk ben niet echt een liefhebber van enorm pittig en heb de zaadlijnen met pitjes van de Spaanse peper verwijderd om een wat mildere versie te maken.

Mantequilla de guindilla

Het leuke aan dit recept is dat je dit naar eigen smaak kunt variëren met diverse soorten verse en gedroogde pepers en gerookte paprikasoorten.

Mantequilla de guindilla

1 Spaanse peper
1 gedroogde guindilla
250 gram ongezouten roomboter
1 theelepel gerookte paprika
snuf grof zeezout

Mantequilla de guindilla

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
Rooster de Spaanse peper boven de vlam van je fornuis tot hij zwart is aan alle kanten. Leg hem in een een plastic zak en laat hem gesloten 10 minuten afkoelen.
Snij de gedroogde guindilla doormidden, haal de zaadlijnen eruit en laat 10 minuten in heet water weken en laat uitlekken.
Haal de Spaanse peper uit de plastic zak en verwijder het vel, snij doormidden en haal zaadlijnen eruit. Snij beide pepers heel fijn.
Meng pepers, gerookte paprikapoeder door de zachte roomboter en breng op smaak met grof zeezout.
Leg een stuk huishoudfolie op je werkblad, leg hierop de roomboter en rol met behulp van de huishoudfolie tot een cilindervormige rol. Laat de boter in de koelkast hard worden en snij voor het serveren in plakjes.

Mantequilla de guindilla

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »