Coca de tomates, pimientos y cebolla (plaattaart met tomaten, paprika’s en ui)
-
Post by bijzonder spaans
Coca de tomates, pimientos y cebolla (plaattaart met tomaten, paprika’s en ui)
Heerlijk die gekleurde tomaatjes die je steeds vaker tegenkomt. Wild wonders heten ze en ze zijn van Demeter. Ik vind ze zo gezellig in een salade staan en ik word er vrolijk van. Zeker ook als je ze in combinatie met kleine gekleurde paprika’s en wat rode ui in een hartige taart verwerkt. Een beetje de fijne warme zomer terug met dit rare regenachtig en koude weer.
voor het deeg:
110 ml handwarm water
110 ml olijfolie
1/2 theelepel zout
350 gram tarwebloem
voor de topping:
2 kleine gele, oranje en rode kleine paprika’s
2 bakjes van 200 gram gekleurde tomaatjes
1 rode ui
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
Meng het water samen met de olijfolie en zout en voeg daaraan beetje bij beetje de bloem toe tot je een soepel deeg heb. Kneed 5 minuten door op een met bloem bestrooide werkbank of anders in een keukenmachine met deeghaak. Laat het deeg 10 minuten rusten in een met een theedoek afgedekte schaal.
Was en droog de groenten en snij tomaten, ui en paprika in dunne plakjes. Leg alles in een schaal, bestrooi met zout, oregano, paprikapoeder en giet er de olijfolie overheen. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Verwarm de oven op 220 graden.
Leg een groot stuk bakpapier op je werkbank. Rol het deeg hierop uit met behulp van een deegroller tot een dunne lap. Vouw de randen rondom wat naar binnen zodat je een opstaand randje hebt. Hevel het deeg met bakpapier over naar een bakplaat.
Verdeel de groenten over het deeg en bak 15 tot 20 minuten af in de oven. Serveer de coca warm of koud.
Mocht je geen kleine paprika’s of gekleurde tomaten kunnen vinden, kun je deze vervangen voor 1 rode en 1 groene of gele paprika en 2 of 3 grote vleestomaten.
2 Comments