Pollo al limón y estragon (kip met citroen en dragon)
-
Post by bijzonder spaans
Pollo al limón y estragon (kip met citroen en dragon)
Weer eens een kippetje uit de oven. Dit keer op een bedje van citroen- en sinaasappel schijfjes.
Ik had nog wat bloedsinaasappelen die ik ervoor gebruikt heb.
De holte van de kip heb ik gevuld met de uiteinden van de citroen en sinaasappel, knoflooktenen en dragon.
Een heel geslaagde combi vind ik zelf! En het karkas niet weggooien hoor, daar kun je heerlijke kippenbouillon van trekken!
1 biologische kip 1400 gram
1 1/2 citroen in plakjes gesneden, bewaar de uiteinden voor de vulling
1 sinaasappel in plakjes gesneden, bewaar de uiteinden voor de vulling
8 takjes verse dragon
2 knoflooktenen, geplet
zout en versgemalen zwarte peper
flinke scheut olijfolie
Verwarm de oven op 180 graden.
Leg de plakjes citroen en sinaasappel op de bodem van een ovenschaal die groot genoeg is om er de kip in te leggen.
Bestrooi de buikholte van de kip met flink wat peper en zout. Vul hem daarna met de uiteinden van de citroenen en sinaasappel, de knoflooktenen en 4 takjes dragon.
Besprenkel de kip aan alle kanten met olijfolie en bestrooi weer met flink wat peper en zout. Prik met een mes wat gaatjes in de poten van de kip.
8 Comments