Empanadas de atún (empanadas met tonijn)
Overal in Spanje vind je wel empanadas om je lekkere trek te stillen. Traditioneel…
Huevos rellenos de trucha ahumada (eieren gevuld met gerookte forel)
Weer eens wat anders dan de standaard gevulde eieren. Op zijn Spaans gevuld met…
Pollo al ajillo (kip met veel knoflook)
Bekend zijn de gambas al ajillo, maar ook pollo al ajillo is geweldig lekker….
Empanadas de carne (pasteitjes met gehakt en druiven)
Empanadas heb je met allerlei verschillende soorten vullingen. De bekendste in Spanje is toch…
Guiso de chorizo, almejas y patatas (stoofpotje van chorizo, kokkels en aardappelen)
Dit gerecht komt uit het boek van Manfred Meeuwig ‘Olijfolie’, de eigenaar van Meeuwig…
Crema de castañas con jamón crujiente (kastanjecrème met krokante serranoham)
Nog een fijn voorgerechtje die heel geschikt is voor de komende feestdagen. Een dikke…
Profiteroles con salmón ahumado
Ik ben alweer druk aan het koken voor de komende feestdagen. Recepten uittesten, aanpassen…
Tarteletas de cebolla y queso de cabra (taartjes met ui en geitenkaas)
Een vegetarisch voorgerechtje als je een keer geen zin hebt in vlees. Lekker ook…
Higos con rúcula y jamón (vijgen met rucola en ham)
Er zijn momenteel volop verse vijgen te krijgen. Heerlijk, ik ben er dol op…
Chorizo saucijzenbroodjes
Na het maken van de gewone saucijzenbroodjes, wilde ik er een Spaanse twist aan…