Pollo al ajillo (kip met veel knoflook)

image_printprintfriendly version

Bekend zijn de gambas al ajillo, maar ook pollo al ajillo is geweldig lekker. In Spanje zijn er twee manieren om het klaar te maken, met of zonder toevoeging van wijn. Ik heb voor het eerste gekozen.

pollo al ajillo

Pollo al ajillo (voor 4 personen)

1 biologische kip in 8 stukken, waarvan borst en vleugels met vel en poten en dijen zonder vel
4 eetlepels olijfolie
2 grote knoflookbollen, waarvan ongepelde tenen
6 (liefst verse) laurierblaadjes
200 ml witte wijn
100 ml water
peper en zout

pollo al ajillo

Bestrooi de kip met peper en zout en verhit in een grote pan met zware bodem de olijfolie. Bak op middelmatig vuur de knoflooktenen bruin in 10 minuten. Haal met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
Bak in dezelfde olie op hoog vuur de stukken kip, in gedeeltes, goudbruin aan alle kanten. Als het laatste gedeelte mooi bruin is, voeg dan de stukken toe die al klaar zijn, de knoflooktenen samen met de laurierblaadjes en schenk de wijn erover.
Laat de wijn 2 minuten koken zodat de alcohol verdampt terwijl je de stukken kip omdraait in de saus. Giet nu het water erbij, laat het geheel aan de kook komen en zet het vuur laag. Doe een deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes stoven. Haal de borststukken, als ze gaar zijn, eruit en stoof de rest van de kip nog 10 minuten. Leg de borststukken weer terug in de pan, laat nog even doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.

pollo al ajillo

Bron: Moro The Cookbook

 

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »