Bieten op zuur (pickled beetroots)
Bieten op zuur ofwel pickled beetroots. Normaal eet ik ze gekookt, met veel ui…
Kervelwortel salade met bloedsinaasappel
Bij Lindenhoff kwam ik vorige week kervelwortel tegen. Ik kende het niet en aangezien…
Remolacha con salsa de avellanas (salade van biet met hazelnootsaus)
Sam en Eddie Hart runnen in Londen een aantal Spaanse restaurants waaronder Barrafina en…
Manchego en aceite de oliva
Een klassieke en oude gewoonte om manchego kaas te marineren in olie met kruiden….
Champiñones al ajillo (paddenstoelen met knoflook)
We kennen allemaal gambas al ajillo, maar ook champiñones al ajillo zijn een typisch…
Samfaina
Het Catalaanse gerecht samfaina is vergelijkbaar met de Franse ratatouille. Het enige verschil is…
Gazpacho con helado de pimientos del piquillo
Opnieuw een recept van gazpacho, dit keer met ijs van pimientos del piquillo. Een…
Helado de gazpacho
Gazpacho maar dan op een andere manier. Er ijsjes van maken! Mocht je daar…
Ensalada de tomate
Ik ben altijd al gek geweest op tomaten. In Spanje toen ik jong was,…
Kervelsoep met dragon en gerookte jaranda
Na een super gezellige en uiterste geslaagde Lazy Sunday Lunch afgelopen zondag, hierbij het…