Brochetas de foie con higos, manzana y frambuesa (spiesjes van eendenlever met vijgen, appel en framboos)
Wat vind ik zomervruchten toch lekker. Ik geniet van het seizoen met al zijn…
Gambas con allioli a mi manera (garnalen met allioli)
Wat is er makkelijker om op een zomerse dag gekookte garnalen te kopen en…
Quiche de chorizo y jamón (quiche met chorizo en ham)
Een super makkelijke quiche met chorizo en ham. Lekker met een glaasje wijn erbij;)…
Ceviche de caballa con naranja y pimienta rosa
Weer een andere versie van caballa a la naranja, gemarineerde makreel. Een klein en…
Gazpacho de dos colores (twee kleuren gazpacho)
Een leuke manier om gazpacho te presenteren. Maak voor de helft de gewone gazpacho…
Trencadissa con jamón van restaurant Els Tinars (aardappel-ei gerecht met ham)
Al eerder schreef ik een stukje over restaurant Els Tinars in Santa Cristina d’Aro…
Habas con jamón y romero (tuinbonen met serranoham en rozemarijn)
Een van mijn favoriete recepten met tuinbonen. Heerlijk dubbel gedopt en gekookt samen met…
Bocaditos de patata con mermalada de cebolla (aardappelhapjes met uienmarmelade)
Eigenlijk zijn dit kleine soufflé-tjes met wat aardappel erin. Licht en luchtig en erg…
Vieiras con jamón serrano (coquilles met serranoham)
In de Spaanse keuken komen combinaties van vis en vlees vaak voor. Ook in…
Bollitos de sobrasada (sobrasada broodjes)
Dit recept is bedoeld met chorizo, maar kan net zo goed met sobrasada als…