Trencadissa con jamón van restaurant Els Tinars (aardappel-ei gerecht met ham)

image_printprintfriendly version

Al eerder schreef ik een stukje over restaurant Els Tinars in Santa Cristina d’Aro in de provincie Gerona op deze blog.
Jaren geleden kwam er een boekje in het Catalaans uit met recepten van hun. Onder de noemer Restaurants amb estrella (restaurants met een ster) heeft Carmen Casas, een gerenommeerde specialiste op gastronomisch gebied, samen met de eigenaren Eduard Gascons en zijn vrouw Maribel dit boekje gemaakt. Naast het interview zijn er 60 recepten opgenomen die destijds op de kaart stonden met aangepaste recepturen voor de thuiskok. Een erg leuk boekje.

els tinars

Ondertussen is het restaurant overgegaan naar de kinderen Marc en Elena, die sinds enige jaren de scepter daar zwaaien en een Michelin ster binnenhaalden. Sommige van de recepten uit het boek worden nog steeds in Els Tinars geserveerd waaronder deze Trencadissa. Het lievelingsgerecht van mijn dochter…..

Trencadissa d’ous ferrats amb patates fregides al moment (voor 4 personen)

8 hele verse eiren
800 gram aardappelen
olijfolie extra virgen
zout
een goede pata negra

trencadissa

Schil de aardappelen en snij ze zo dun mogelijk, spoel ze een paar keer goed af met koud water en laat ze goed uitlekken en droog ze met een theedoek.
Verhit behoorlijk wat olijfolie in een pan tot 190 graden en bak de aardappelen krokant. Laat uitlekken op keuken papier zodat ze hun vet verliezen.
Bak in dezelfde olie de eieren twee om twee. Als ze gebakken zijn, voeg dan de aardappelen bij de eieren toe en roer alles om zodat het eigeel kapot gaat en de aardappelen bedekt zijn met het eigeel. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Bak in een droge koekepan de ham even op en leg op de aardappelen.

els tinars

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »