Tarta de chocolate con frutos rojos (chocoladetaart met rode vruchten)

Tarta de chocolate con frutos rojos is een super makkelijk te maken chocolade taart met gecondenseerde melk. Maak hem extra mooi door allerlei lekkere vruchten te gebruiken om hem te decoreren.

Tarta de chocolate con frutos rojos (chocoladetaart met rode vruchten)

Ik ben echt dol op chocola en het recept voor deze taart kwam ik tegen in de Elle Gourmet en na het maken was het hier thuis ook meteen een hit.
Als hij uit de oven komt is het niet bepaald een beauty om te zien, maar met de decoratie van vruchten of bijvoorbeeld noten maak je van een lelijk eendje een prachtige zwaan. Creatief met vruchten zou ik zeggen.
En persoonlijk vind ik de combinatie van chocolade en fruit ook ontzettend lekker. Ik heb aalbessen, ananas aardbeien (die witte aardbeien), framboos aardbeien en bosbessen gebruikt zoals op de foto te zien. Het staat je natuurlijk vrij om andere vruchten te gebruiken die je lekker vind.
Mocht je liever noten gebruiken denk dan aan bijvoorbeeld pistachenootjes die zo’n mooie groene kleur hebben.

Tarta de chocolate con frutos rojos (chocoladetaart met rode vruchten)

Tarta de chocolate con frutos rojos

200 gram pure chocolade, in kleine stukjes
150 gram roomboter
3 middelgrote eieren, geklutst
150 gram bloem
1 blik gecondenseerde melk (Friese Vlag 397 gram)
snuf zout
200 gram vruchten om de taart te decoreren
Blaadjes munt
poedersuiker
extra boter om bakvorm in te vetten

Tarta de chocolate con frutos rojos (chocoladetaart met rode vruchten)

Verwarm de oven op 180ºC.
Smelt de roomboter samen met de stukjes chocolade in een pannetje. Hevel, zodra alles gesmolten is, over naar een kom en roer bloem, gecondenseerde melk, en een snuf zout goed door elkaar tot een homogene massa. Roer nu snel de eieren er goed door zodat ze geen tijd krijgen te niet stollen.
Vet de bakvorm in (ik gebruikte een vierkante van 20×20 cm) en stort daar de deeg massa in.
Zet 20 tot 25 minuten in de oven tot hij gaar is. Dit kun je checken door er een satéprikker in te steken, als deze er schoon uitkomt is hij gaar.
Haal de taart uit de oven en laat 10 minuten rusten voordat je hem uit de vorm haalt. Laat op kamertemperatuur komen.
Decoreer de taart met de vruchten en de blaadjes munt.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Tarta de chocolate con frutos rojos (chocoladetaart met rode vruchten)

4 Comments

  1. Mariëtte van Loenhout juli 27, 2016 at 11:24

    Hallo,

    omdat het er zo heerlijk uitzag, heb ik de chocoladetaart (getracht) te maken. Inderdaad een gemakkelijk te maken recept… Maar, in de oven rees de taart tot grote hoogte, en zakte niet meer in, nadat ik hem eruit gehaald had. Toen ik hem op een schaal legde, omgekeerd, bleek dat de bodem ook mee gerezen was en ik dus een soort holle chocolademand had…
    Ik heb precies volgens recept gewerkt, de smaak is prima! Maar ik krijg hier met geen mogelijkheid vers fruit op gelegd, haha. Zou iemand mij kunnen vertellen, hoe ik dit kan voorkomen?

    Groetjes Mariëtte

    • bijzonder spaans juli 27, 2016 at 14:39

      Hallo Mariëtte,
      Dank je wel voor je reactie.
      Wat raar dat je taart is gaan rijzen. Heb je wellicht zelfrijzende bloem gebruikt? Dat is het enige wat het zou verklaren, aangezien er geen bakpoeder of gist in de taart gebruikt wordt waardoor hij zou gaan rijzen in de oven.
      Vreemd ook dat hij hol was van binnen. Zou bijna de neiging krijgen om te zeggen: Je had misschien de taart moeten omkeren en dan in de holte de vruchten moeten haha.
      Maar mocht iemand anders het weten, dan ben ik ook wel erg benieuwd naar het antwoord.
      Groeten,
      Didi

  2. Mariëtte van Loenhout augustus 4, 2016 at 15:19

    Hallo Didi,

    hartelijk dank voor je reactie! Ik heb tarwebloem bloem gebruikt…. misschien dat daar wel gist in zit, zal eens kijken. En..grappig, maar ik heb idd in de holte de vruchten gelegd en dat stond nog gezellig ook. Ik ga hem toch nog een keertje proberen, zoveel werk is het niet.
    Het ziet er erg mooi uit, ook als onderdeel van een grand dessert…

    Groetjes Mariëtte

    • bijzonder spaans augustus 5, 2016 at 08:07

      Hoi Mariëtte, nee daar zit geen gist in. Misschien zat er wel een luchtbel onder het deeg.
      Haha ja stond vast wel leuk zo met de vruchten erin. Leuk dat je hem opnieuw gaat proberen. Hopelijk nu zonder een gat!
      Groetjes Didi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »