Tarta de chocolate con frutos rojos (chocoladetaart met rode vruchten)
-
Post by bijzonder spaans
Tarta de chocolate con frutos rojos is een super makkelijk te maken chocolade taart met gecondenseerde melk. Maak hem extra mooi door allerlei lekkere vruchten te gebruiken om hem te decoreren.
Ik ben echt dol op chocola en het recept voor deze taart kwam ik tegen in de Elle Gourmet en na het maken was het hier thuis ook meteen een hit.
Als hij uit de oven komt is het niet bepaald een beauty om te zien, maar met de decoratie van vruchten of bijvoorbeeld noten maak je van een lelijk eendje een prachtige zwaan. Creatief met vruchten zou ik zeggen.
En persoonlijk vind ik de combinatie van chocolade en fruit ook ontzettend lekker. Ik heb aalbessen, ananas aardbeien (die witte aardbeien), framboos aardbeien en bosbessen gebruikt zoals op de foto te zien. Het staat je natuurlijk vrij om andere vruchten te gebruiken die je lekker vind.
Mocht je liever noten gebruiken denk dan aan bijvoorbeeld pistachenootjes die zo’n mooie groene kleur hebben.
200 gram pure chocolade, in kleine stukjes
150 gram roomboter
3 middelgrote eieren, geklutst
150 gram bloem
1 blik gecondenseerde melk (Friese Vlag 397 gram)
snuf zout
200 gram vruchten om de taart te decoreren
Blaadjes munt
poedersuiker
extra boter om bakvorm in te vetten
Verwarm de oven op 180ºC.
Smelt de roomboter samen met de stukjes chocolade in een pannetje. Hevel, zodra alles gesmolten is, over naar een kom en roer bloem, gecondenseerde melk, en een snuf zout goed door elkaar tot een homogene massa. Roer nu snel de eieren er goed door zodat ze geen tijd krijgen te niet stollen.
Vet de bakvorm in (ik gebruikte een vierkante van 20×20 cm) en stort daar de deeg massa in.
Zet 20 tot 25 minuten in de oven tot hij gaar is. Dit kun je checken door er een satéprikker in te steken, als deze er schoon uitkomt is hij gaar.
Haal de taart uit de oven en laat 10 minuten rusten voordat je hem uit de vorm haalt. Laat op kamertemperatuur komen.
Decoreer de taart met de vruchten en de blaadjes munt.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
7 Comments