Galette van gekleurde tomaten, geitenkaas en ui

Galette van gekleurde tomaten, geitenkaas en ui – tarta de tomates de color con queso de cabra y cebolla

Nog even snel een recept op de blog met die geweldige mooie en lekkere gekleurde zomerse tomaten. Een eenvoudige te maken galette van bladerdeeg, geitenkaas en gekarameliseerde ui. Samen met wat tijm en basilicum ontzettend lekker en het staat ook nog eens mooi op tafel. Lekker als tapa of gewoon als hoofdgerecht.

 

Galette van gekleurde tomaten, geitenkaas en ui

Galette van gekleurde tomaten, geitenkaas en ui

 

1 pak bladerdeeg
6 grote gekleurde tomaten, in plakjes gesneden
1 eetlepel zachte geitenkaas
1 eetlepel mascapone
1 theelepel tijm
2 eetlepels amandelmeel
3 witte uien
scheutje witte wijn
rode peperkorrels, grof fijngewreven in een vijzel
1 eetlepel suiker
peper en zout
geraspte parmezaanse kaas
basilicum blaadjes

Galette van gekleurde tomaten, geitenkaas en ui

Verhit een beetje roomboter in een pan en smoor de uien ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn maar niet gekleurd. Bestrooi met de suiker en de rode peperkorrels, roer alles om en schenk de wijn erbij. Laat nog 20 minuten zachtjes koken tot je een soort van marmelade hebt. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
Verwarm de oven op 200ºC.
Rol het bladerdeeg uit en snij de zijkanten eraf zodat je een cirkel hebt.
Meng de mascarpone met de geitenkaas en roer de blaadjes tijm erdoor. Smeer dit mengsel op het bladerdeeg, waarbij je rondom 2 cm van het deeg vrijlaat.
Bestrooi de laag met het amandelmeel.
Leg hierop een laag gekarameliseerde uien en daarop de plakjes tomaat die elkaar overlappen. Bestrooi de tomaten met wat zout en peper en nog wat tijm.
Vouw de randen naar binnen en besmeer deze nog eventueel met wat van het uienmengsel.
Bestrooi de galette met de parmezaanse kaas naar smaak en zet 20 minuten in de oven.
Laat de galette iets afkoelen, decoreer met de basilicum blaadjes en serveer lauwwarm.

 

Galette van gekleurde tomaten, geitenkaas en ui

4 Comments

  1. Anke Morreel september 16, 2016 at 08:01

    dat zijn mooie foto’s amai. En het zal zeker nog heel lekker zijn ook.

  2. Mariëtte van Loenhout september 27, 2016 at 16:19

    Hallo Didi, op vakantie (in Spanje) zag ik dit heerlijke recept voorbij komen, ik dacht, dat ga ik proberen als ik thuis ben. Heerlijke tomaten en een zak zoete uien meegenomen uit Spanje. Zaterdag aan de slag gegaan, het enige wat ontbrak, was het amandelmeel….. Nou was het zonder al zo ontzettend lekker, dat ik eigenlijk niet weet, of ik het wel gemist heb. De uiencompote op zich was al heerlijk.
    Ik heb de taart wel wat langer dan de aangegeven tijd in de oven gezet, omdat het deeg niet helemaal gaar leek, ws door het vocht wat uit de tomaten is gekomen. Kortom, zeker voor herhaling vatbaar!
    Al zal het misschien moeilijk zijn om aan van die heerlijke, verschillende, tomaten te komen.
    Super bedankt voor alweer een heerlijk recept!!!
    Groetjes Mariëtte

    • bijzonder spaans september 28, 2016 at 07:29

      Hoi Mariëtte,
      Haha neem jij ook altijd uien en tomaten mee uit Spanje? Ik ook hoor, zelfs hele gebraden kippen gaan soms mee….. hihi.
      Was leuk te horen dat je zo enthousiast bent over het recept. Fijn te horen dat je het gemaakt hebt.
      Het amandelmeel zuigt inderdaad het vocht, die de tomaten loslaten, op. Vandaar dat ik het als een soort van bodempje gebruik.
      Ja super jammer dat het tomatenseizoen weer ten einde is. Al denk ik dat het met die smakelijke cherry tomaatjes, die ook in de winter lekker zijn, net zo lekker is.
      Groetjes
      Didi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »