Zeeduivel in saffraansaus

Zeeduivel in saffraansaus – Rape en salsa de azafrán een recept voor een geweldig lekkere saus waarin je de zeeduivel stooft.

Al eerder plaatste ik hier een recept van deze geweldige saus van Tom Aikens uit het boek Market Kitchen Cookbook, maar dan in combinatie met kreeft.

Het lijkt misschien wat veel qua gewicht van de zeeduivel die je nodig hebt, maar er zit een vrij groot bot in dat je moet verwijderen. Reken hoe dan ook tussen de 150 gram en 200 gram vis per persoon mocht je dit met een andere soort vis willen maken. Zorg dan dat je een stevige vissoort neemt zoals zeewolf of zwaardvis.

Zeeduivel in saffraansaus

Zeeduivel in saffraansaus (voor 2 personen)

 

zeeduivel moot van ongeveer 500 gram
150 gram ui, fijngesneden
40 gram roomboter
250 ml witte wijn
500 ml visfond (supermarkt)
250 ml crème fraîche
pluk saffraan draadjes
citroensap
1/2 theelepel suiker
peper en zout
peterselie, fijngesneden
Zeeduivel in saffraansaus
Snij de zeeduivel van het bot en maak er twee mooie moten van. Zet apart afgedekt in de koelkast.
Zeeduivel in saffraansaus
Maak de saus door de helft van de roomboter in een sauspan te verhitten en smoor hierin de ui glazig in ongeveer 5 minuten.
Schenk de wijn erbij en laat tot 1/3 inkoken (15-20 minuten). Zorg dat je de randen van de pan schoonhoudt anders wordt de saus te bruin.
Schenk de visfond erbij en laat dit ook weer tot een derde inkoken (ongeveer 20-25 minuten).
Voeg de saffraan en crème fraîche toe en roer tot de crème fraîche gesmolten is en laat de saus tot de helft inkoken (25 minuten).
Zeeduivel in saffraansaus
Haal de saus van het vuur, hevel over naar een blender en voeg de suiker en de rest van de roomboter toe. Gebruik eventueel een staafmixer als je geen blender hebt en pureer de saus goed fijn.
Zeef de saus en breng op smaak met eventueel wat citroensap, peper en zout.
Schenk de saus in een grote lage pan.
Haal de zeeduivel uit de koelkast en snij in mooie gelijke plakken. Leg ze in de saus en laat 6 tot 8 minuten zachtjes koken tot de stukken vis gaar zijn. De saus wordt iets minder dik.
Zeeduivel in saffraansaus
Serveer met rijst en bestrooi met peterselie.
Zeeduivel in saffraansaus

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »