Sinaasappelsorbet met sechuanpeper

image_printprintfriendly version

Al surfend op het internet, kwam ik deze prachtige blog en site Nordljus tegen met onderstaand recept. En omdat zij Spaanse sinaasappelen in haar recept adviseert en gebruikt, heb ik een mooi excuus om het op deze blog te plaatsen. Want ik vond dit zo een uitermate spannend ijsje dat ik die graag wilde uitproberen. En zeg nou zelf….door het gebruik van de Spaanse sinaasappelen wordt het toch een beetje Spaans???

Bloedsinaasappelsorbet met sechuan pepers

125ml Spaanse bloedsinaasappelsap
125ml Spaanse sinaasappelsap (en schillen van 1 sinaasappel)
120 gram suiker
200ml water
1 theelepel sechuan pepers

Stamp de peperkorrels grof kapot in een vijzel. Verhit in een steelpan de suiker, water, peperkorrels en de sinaasappelschillen en breng aan de kook en kook dit zachtjes 15 minuten tot je een siroop hebt. Haal de pan van het vuur en laat ongeveer een uurtje afkoelen op kamertemperatuur.


Als de siroop goed is afgekoeld, giet je er de sinaasappelsap bij en haal je alles door een zeef, waarbij je het sap opvangt. Laat dit in de vriezer opstijven en roer elk half uur de sorbet door tot je mooi ijs hebt.

Bron: Nordljus

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »