Sorbete de mojito y chocolate negro (mojito sorbet met pure chocolade)

image_printprintfriendly version

Wat een fijn toetje is dit. Ik ben niet zo van het ijs, maar deze vond ik wel erg lekker. Zeker omdat ik de combinatie van lime en chocolade geweldig vond.

Sorbete de mojito y chocolate negro

Sorbete de mojito y chocolate negro (voor 6 tot 8 personen)

1 kilo limoenen (ongeveer 400 ml sap)
1/2 handjevol verse munt
2 eiwitten
snufje zout
200 gram suiker
1 glaasje rum

Voor de chocola krullen:
100 gram pure chocolade
4 stukjes bakvellen van teflon

Sorbete de mojito y chocolate negro

Was de limoenen en rasp de schil van 6 limoenen.
Kook in een pan 100 ml water met de suiker in 2 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Snij de limoenen door de helft en pers het sap eruit.
Was de munt en snij deze fijn.
Meng de limoensap, limoenrasp en de munt met het suikerwater.
Klop de eiwitten met een snufje zout tot pieken en men dit door het suikerwater. Doe in een ijsmachine en als je deze niet hebt in een bak geschikt voor de vriezer en roer om de 20 minuten het ijs door. Laat 3-4 uur invriezen. giet de rum erbij, roer goed door en laat verder invriezen.
Breek de chocola in kleine stukjes en laat al roerend smelten au bain marie.
Kwast de warme chocolade in een aantal lagen op een stuk teflon, vouw voorzichtig dubbel en zet vast met wat plakband.

Sorbete de mojito y chocolate negro

Zet 20 minuten weg in de koelkast zodat de chocolade weer hard word. Haal daarna voorzichtig het teflon eraf.

Sorbete de mojito y chocolate negro
Leg op elk bord een bolletje of twee bolletjes van het mojito-ijs, decoreer met de chocoladekrul, garneer met wat fijngesneden munt en overgiet met wat rum.

Sorbete de mojito y chocolate negro

Bron: Lecturas

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »