Foodblog Event januari 2012

In dit nieuwe jaar mag ik de spits afbijten door de organisatie op mij te nemen van het foodblogevent. Daarmee neem ik tevens het stokje over van Joyce van The Fat Judge. Wat een geweldige eer! Maar ook meteen een lastige keuze om een passend onderwerp te vinden, want er zijn al zoveel mooie onderwerpen voorbij gekomen de afgelopen jaren.

Naast de culinaire cadeautjes van Joyce van vorige maand waren er ook de geweldige onderwerpen zoals weg van de supermarkt en toen er nog geen koelkast bestond. Ook prachtig waren: wat is je favoriete marinade, zeefruitrecepten, lentesalades, ultieme vakantiegerecht, gerechten met een rooksmaak, zuivelgerechten en gerechten met koolsoorten die de revue passeerden in 2011. Je vind ze allemaal terug op foodblogevent (ook die van voorgaande jaren).

Toch denk ik een passend thema gevonden te hebben voor deze, naar mijn mening, saaie en donkere maand januari. Ook al zijn de temperaturen buiten momenteel niet echt winters, januari associeer ik wel als de maand bij uitstek waarbij je graag warme, geurende troostrijke gerechten wil eten. Dus hierbij het thema van de maand januari:

Wat is jou ultieme COMFORTFOOD gerecht?

Want wie houdt er niet van comfortfood? Een gerecht waar je blij van wordt, die je de kou doet vergeten, waar je je fijn bij voelt, wat je wil eten als je ziek bent of verdrietig, die je ziel raakt, wat je troost, waar je ’s nachts voor wakker gemaakt kan worden of die je aan vroeger doet denken. Mijn comfortfood is een fijne, hartvervarmende, heerlijk geurende zelfgemaakte soep, zeker weten. Wat is de jouwe?

Deel je ultieme comfortfood recept met ons en zet deze op je eigen blog met de link ervan in de comment onderaan deze pagina. Insturen kan tot en met 30 januari. Mocht je geen blog hebben maar toch mee willen doen, stuur mij dan een mailtje: bijzonderspaans@xs4all.nl. Eind januari maak ik een beschouwing van alle inzendingen en draag dan het stokje over aan een andere foodblogger.

 

 

19 Comments

  1. Es januari 7, 2012 at 10:23

    Comfort Food! Wat een leuk thema en zo passend bij die saaie maand januari.
    :)

  2. Joyce januari 7, 2012 at 12:17

    Top thema voor januari!! Mijn favoriete comfort food recept zette ik een jaar geleden al eens op The Fat Judge:

    Spaghetti met ballen en doperwtjes van Jamie Oliver

    http://thefatjudge.wordpress.com/2011/01/30/spaghetti-met-ballen/

  3. Simone januari 7, 2012 at 12:19

    Nou ja, wat een toeval; ik post net twee seconden geleden een lekker soep recept op de Glazen Vork!! Ik ga de link en info van het foodblog event nog even toevoegen maar hier is de link naar het artikel! (ben ik nou meteen de eerste..;) ?)
    http://www.deglazenvork.nl/pompoen-selderij-soep/

  4. PaulO januari 9, 2012 at 20:12

    Stom, maar waar. Mijn comfortfood is een ‘mislukte’ soep. Een groentensoep die supergevuld is met allerlei groenten, gekookt in zelfgetrokken runderbouillon met veel te veel soepvlees en een overdosis aan vermicelli. Het resultaat een krachtig gevulde soep waar zelfs de metalen opscheplepel in rechtop blijft staan. Ik wil hem dan alleen eten uit een grote soepmok (0,6 l) bestrooid met gemalen oude kaas.
    Voor deze soep zou ik zelfs uit m’n sterfbed komen …
    [sorry, ik heb geen Blog, dus bij deze.]

  5. MaaNtje januari 10, 2012 at 13:46

    Ik zal hier de url uiteraard plaatsen. Komt deze week ok met een comfortfood recept. Wel erg leuk verzonnen!!

    groetjes MaaNtje

  6. Antoinette januari 14, 2012 at 08:16

    Dag Didi, mijn inzending vind je hier:
    http://kokenmetantoinette.blogspot.com/2012/01/fijne-uiensoep.html
    Ook soep, maar wel hele fijne.
    Saluti da Verona,
    Antoinette

  7. MaaNtje januari 17, 2012 at 10:03

    http://fullmaan.punt.nl/
    Mijn url met daarin mijn moodfood, of comfortfood.
    Ik heb er een paar, maar dit is wel mijn favoriet….

    groetjes en een leuke log heb je!!

    MaaNtje

  8. MaaNtje januari 19, 2012 at 10:10

    Jammer dat er niet veel mensen meedoen. Zijn ze allemaal in de wintermodus ofzo. Normaal heel veel respons en nu niet, ik ga even zoeken naar deelnemers!!

    groetjes van MaaNtje

  9. Marsepein januari 23, 2012 at 14:03

    Hoi,

    Tja, het ULTIEME comfort food recept staat natuurlijk allang op mijn website en daar kan ik geen nieuwe blog aan wijden, dus ik geef je voor nu een oud recept voor Beef and Guiness Stew: http://marsepein.blogspot.com/2010/09/beef-and-guinness-stew.html

    Maar het was moeilijk kiezen… Comfort Food, dat zijn natuurlijk stoofpotten, maar ook gehaktballen, veel pastagerechten, risotto’s, soep en mijn opa’s ham-kaas-uienbroodjes…

    Succes met het event!

  10. Sietske januari 23, 2012 at 17:30

    Moest even nadenken maar na een lange strandwandeling op Terschelling toch nog een bijdrage http://www.ziltezee.com/2012/01/comfort-food.html

    Groetjes Sietske

    PS Krijgen we aan het eind vd maand jouw recept ook nog. De foto nodigt erg uit om jouw soepie te maken :-)

  11. Jessica januari 30, 2012 at 12:42

    Hi Didi,

    Op de valreep mijn comfort food gerecht, in het Engels, dat wel.
    Ik had het allang gepost op mijn blog dus heb er geen nieuwe blog van gemaakt.
    Leuk thema dit!

    http://www.foxycooks.co.uk/2012/01/12/soto-ayam-chicken-soup/

  12. Paul januari 31, 2012 at 12:26

    Een week in de lappenmand, een middag robuust buitenfuiven met de mannen van Zij-Eten, een dag worsten maken met een collega-blogger, en dan ben je net te laat voor het foodblogevent van januari. Zo gaat dat. Nou vind ik dat januari nog steeds gebeurt, dus stuur ik gewoon nog even in. Kom alleen niet in de round-up. Swah!

    Lees gewoon nog het recept voor Sopa de Maria op http://kralingskroken.blogspot.com/2012/01/foodblogevent-januari-2011-sopa-de.html!

    • bijzonder spaans januari 31, 2012 at 17:31

      Wat een ontzettend leuk stukje Paul!
      En dan verras je mij ook nog met een Spaanse maaltijd(soep) als comfort food, dat was in de round-up absoluut een eervolle vermelding waard.
      Wat een fijne gerecht heb je gedeeld en het is inderdaad in Spanje gebruikelijk om een ‘cocido’ (zoals de cocido Madrileño of de escudella uit Catalunya) met die enorme pastaschelpen met Kerst te eten.
      Muchisimas gracias….;)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »