Trucha a la Navarra (forel met ham)

Een traditioneel recept uit de provincie Navarra. Er zijn heel veel recepten voor de bereiding ervan maar de meest makkelijke en de minst vette is toch wel deze hoe ik ze klaarmaak. Eenvoudig en zo lekker.

Trucha a la Navarra (voor 2 personen)

2 schoongemaakte forellen
100 gram mooie serranoham
olijfolie of gesmolten roomboter
peper

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de forellen af onder stromend koud water en dep ze droog.
Bestrooi de buikholte met peper (geen zout want de ham is al zout) en vul de holte met de wat minder mooie stukken van de serranoham.
Wrijf de forellen in met wat olijfolie of gesmolten roomboter en wikkel ze in de plakken serranoham. Leg ze in een ovenschaal en schuif deze in de verwarmde oven.


Verhoog na 15 minuten de oven naar 200 graden en bak ze nog 15 minuten tot ze gaar zijn.

Serveer met patatas al horno of een puree.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »