Ensalada tibia de lentejas y jamón de pato (lauwwarme salade van linzen en eend)

Ik ben echt een liefhebber van salades, maar met deze temperaturen heb ik totaal geen zin in koud eten. Sterker nog, ik krijg het al koud als ik eraan denk. Liever een mooie smakelijke lauwwarme salade, het is buiten al koud genoeg.
Deze linzensalade met gerookte eendenborstfilet en artisjokken is een hartverwarmend lunch-, voor- of bijgerecht. En lauwwarm, heerlijk! Heel makkelijk en in een handomdraai te maken, zeker omdat ik voor de verandering kant en klaar gekookte linzen heb gebruikt.
De gebruikte artisjokken in dit gerecht zijn in olijfolie en daardoor veel minder zuur dan de normale artisjokkenharten die je in de supermarkt kunt kopen. Mocht je ze niet hebben of willen gebruiken kun je ze altijd vervangen door bijvoorbeeld een fijngesneden wortel die je dan kort mee bakt met de paprika.

Ensalada tibia de lentejas y jamón de pato

Ensalada tibia de lentejas y jamón de pato (voor 2 personen)

1 pot gekookte (biologische) linzen van 250 gram
1/4 rode paprika in hele fijne blokjes gesneden
100 gram gerookte eendenborst filet, in reepjes gesneden
150 gram artisjokken op olie, in kleine stukjes gesneden (bij Jumbo verkrijgbaar)
1 eetlepel ganzenvet (bij poelier verkrijgbaar)
bieslook, fijngesneden
sherry azijn
peper en zout

Ensalada tibia de lentejas y jamón de pato

Spoel de linzen af onder koud stromend water tot ze niet meer schuimen. Laat ze daarna goed uitlekken.
Verhit de eetlepel ganzenvet in een koekenpan en bak de blokjes paprika 3 minuten in het vet.
Voeg de linzen, de eendenborstfilet en de artisjokken toe en schep al roerend snel alles om.
De bedoeling is dat je het opwarmt en niet bakt waardoor de eend te gaar wordt.
Haal de pan van het vuur, voeg naar smaak de sherry azijn, peper en zout toe. Hevel de linzen over naar 2 mooie kommen en bestrooi royaal met de bieslook.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »