Manzanas con vino de la Rioja (appels met wijn uit La Rioja)

Oh wat was dit gerechtje fijn en wat hebben wij hier thuis ervan genoten.
Een recept van José Andres afkomstig uit zijn kookboek ‘Made in Spain‘ waarbij je letterlijk je vingers aflikt.
En ik zelf vind een warme appel met een zoete wijnsaus geweldig lekker, al dan niet in combinatie met ijs.
Belangrijk is wel dat je voor dit gerecht echt een goede Rioja koopt alsmede een goede kwaliteit cognac gebruikt.

manzanas con vino de la Rioja

Manzanas con vino de la Rioja (voor 4 personen)

165 gram suiker
750 ml goede rode wijn uit Rioja
180 ml goede cognac
1 kaneelstokje
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
1 laurierblaadje
2 granny smith appels
1 pak roomijs of vanilleijs

manzanas con vino de la Rioja

Laat in een steelpan de wijn, suiker, cognac, kaneel, laurier, rozemarijn samen met de tijm aan de kook komen.
Zet het vuur middelhoog en laat in een half uur tot drie kwartier inkoken tot je ongeveer 1/5 ervan over hebt. Ongeveer een kopje.
Hij moet stroperig zijn. Zeef de saus, waarbij je het vocht opvangt, en doe het vocht weer terug in de pan.
Schil de appels en haal met behulp van een meloenbolletjes steker bolletjes uit de appel of snij de appel in gelijke stukjes als je er geen hebt.

manzanas con vino de la Rioja
Leg de appelbolletjes of stukjes in de wijn en breng aan de kook. Laat de appelbolletjes 5 minuten zachtjes koken tot ze een beetje zacht zijn geworden.
Serveer de warme stukjes appel met wat vanille of roomijs en schenk royaal de wijnsaus erover.

manzanas con vino de la Rioja

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »