Cappuccino van turrón en appel

image_printprintfriendly version

Cappuccino van turrón en appel – capuchino de turrón y manzana een eenvoudig recept voor een super lekker dessert met gebruik van de Spaanse traditionele eindejaars lekkernij.

Tijdens de feestmaand December kun je in Spanje overal allerlei verschillende soorten turrón vinden. Het is een soort van noga op basis van noten. De meeste bekende zijn de harde turrón de Alicante en de zachtere soort turrón de Jijona. De eerste variant blijft toch wel, bij ons thuis, het allerlekkerst samen met de zelfgemaakte guirlache.  Naast deze varianten zijn er nog zo veel te koop in supermarkten en delicatessenzaken in Spanje. Teveel om op te noemen. Hier in Nederland kun je turrón makkelijk online vinden.

In de Elle Gourmet kwam ik het recept van Cappuccino van turrón en appel tegen wat mij enorm aansprak aangezien ik de zachte turrón niet heel vaak opmaak of op krijg. Er blijft altijd wel wat van over hier thuis. Voor het ietwat aangepaste recept heb ik dit keer geen zelfgemaakte turrón gebruikt maar eentje die ik had gekocht en meegenomen uit Spanje. De combinatie koffie, zachte turrón en appel is echt top. En het scheutje koffie likeur erin, mag er ook best zijn. Ik vond het resultaat zo ontzettend lekker en fijn dat deze niet mag ontbreken op de blog. Een geweldige afsluiter van een mooi feestelijk diner lijkt mij.

Cappuccino van turrón en appel

Cappuccino van turrón en appel – Capuchino de turrón y manzana

 

150 turrón de Jijona (de zachte variant)
1 appel
2 flinke dessertlepels oploskoffie
2 eetlepels tia Maria (koffie likeur) (optioneel)
200 ml volle melk

Cappuccino van turrón en appel

Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snij de appel in kleine blokjes.
Snij de turrón in kleine blokjes en doe samen met de appel en een scheutje water in een steelpannetje. Verwarm tot de turrón gesmolten is en laat nog 2 minuten zachtjes koken.
Verwarm de melk een beetje tot lauwwarm. Los hierin de oploskoffie in op, voeg de Tia Maria toe en hevel over naar een cocktail shaker. Schud goed heen en weer totdat je mooi schuim heb geskregen.
Verdeel het turrón/appel mengsel over 4 bakjes.

Cappuccino van turrón en appel

Schenk daarover heen de koffie en serveer direct!

Cappuccino van turrón en appel

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »