Sorbete de melón con salsa de vino (meloen sorbet met wijnsaus)

image_printprintfriendly version

Wat is het toch heerlijk al dat mooie zomerfruit. Om ervan te profiteren maakte ik onderstaand gerecht. Sorbet van meloen met een wijnsaus. Gebruik voor de wijnsaus een mooie rode wijn.

sorbete de melon al vino tinto

Sorbete de melón con salsa de vino

750 gram meloen zonder schil
400 ml water
250 gram suiker
sap van een 1/2 citroen
snufje zout
100 gram frambozen/aardbeien/bosbessen
500 ml rode wijn
schil van 1 sinaasappel
120 gram suiker
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
15 gram nootmuskaat
1 vanillepeul, opengesneden

bete de melon al vino tinto

Laat het water met de suiker aan de kook komen en laat 10 minuten zachtjes koken en daarna afkoelen.
Pureer de meloen, voeg het citroensap, snufje zout en het suikerwater toe. Roer goed om en schenk in een platte bak die geschikt is voor de vriezer. Leg in 8 uur in de vriezer terwijl je om de paar uur alles met een vork omroert.
Breng in een pannetje de wijn, nootmuskaat, kruidnagel, suiker, vanillepeul en sinaasappelschil op een zacht vuur aan de kook en laat zachtjes 30 minuten inkoken. Zeef en vang het vocht op.
Schep wat lepels meloenijs in mooie glazen, decoreer met wat frambozen/aardbeien/bosbessen en schenk de wijnsaus erover.

bete de melon al vino tinto

afgeleid van een recept uit Hola Cocina

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »