Pinchos morunos

image_printprintfriendly version

Pinchos morunos

Met deze fijne mooi zomer wil ik graag zoveel mogelijk BBQ-en. Dus waarom niet op zijn Spaans met pinchos morunos. Er zijn talloze recepten van deze pinchos maar dit recept komt uit het boek Moro omdat ik die de lekkerste en meest authentieke vind.

pinchos morunos

Pinchos morunos

500 gram varkenshaas
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel gerookte paprikapoeder (dulce)
2 knoflooktenen, met zout tot een pasta gewreven
flinke pluk safraandraadjes, in 2 eetlepels heet water geweekt
1 theelepel gedroogde oregano
1 laurierblaadje, verkruimeld of fijngesneden
1 dessertlepel rode wijn azijn
3 dessertlepels olijfolie
peper en zout

Pinchos morunos

Snij het varkensvlees in blokjes. Plet ze een beetje en doe ze in een kom. Laat de safraan 10 minuten weken in het hete water.

Pinchos morunos
Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg bij het vlees. Roer alles goed om met je handen zodat het vlees goed bedekt is met de marinade. Zet minstens 2 uur weg in de koelkast.

Pinchos morunos

Rijg het vlees aan spiesjes en leg ze op de BBQ. Bak ze 2 minuten aan elke kant.

6 Comments

  1. ingrid augustus 20, 2013 at 14:52

    dankje voor dit recept!! pinchos morunos is echt sentiment voo rmij! ik ga het zeker een keer maken!!

  2. Anna augustus 20, 2013 at 18:17

    Wat klinkt dit verrukkelijk. En je foto´s. …helemaal geweldig!

  3. Jan mei 12, 2016 at 20:04

    Geïnspireerd door een bezoek aan een tapasbar in Portbou (Noord Spanje, Middelandse zee) vorige week, ben ik op zoek gegaan naar een recept voor “pinchos Morunos”om zelf klaar te maken. Dit is een heerlijk recept. Gisteren het vlees gemarineerd en deze avond op de bbq geroosterd. De smaak overtrof mijn verwachtingen! Ik heb ook indruk gemaakt op mijn tafelgasten!

    • bijzonder spaans mei 13, 2016 at 08:11

      Wat ontzettend leuk te horen Jan. Ik ben blij dat het recept indruk heeft gemaakt op je tafelgasten.
      Dank je wel voor je reactie en laten we hopen dat we veel vaker dit recept op de BBQ kunnen maken:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »