Albaricoques gratinados con arándanos y moras (gegratineerde abrikozen met bosbessen en bramen)

image_printprintfriendly version

Nog net, voor het abrikozen seizoen afgelopen is, vond ik ze nog op de markt voor dit geweldig lekkere toetje. Je kunt de abrikozen ook vervangen voor perziken. De honingsaus wordt heel erg lekker doordat de bosbessen en bramen hun sap afgeven tijdens het bakken in de oven.

Albaricoques gratinados con arándanos y moras

Albacoces gratinados con arándanos y moras (voor 4 personen)

6 abrikozen
handjevol bramen
handjevol bosbessen
200 gram honing
1 eetlepel citroensap
1/2 theelepel gemberpoeder
3 eetlepels amandelschaafsel
2 eetlepels pijnboompitten
boter om schaal in te vetten

Albaricoques gratinados con arándanos y moras

Verwarm de oven op 200 graden.
Was en droog de abrikozen, halveer ze en haal de pit eruit. Was de bosbessen en bramen en laat uitlekken.
Vet een ovenschaal in met de boter. Leg de abrikozen met hun bolle kant naar onderen en vul de gaten op met bramen en bosbessen.
Schenk de honing erover en de eetlepel citroensap. Bestrooi met gemberpoeder en daarna met de amandelen en de pijnboompitten. Zet 15-20 minuten in de oven tot de abrikozen gaar zijn en de amandelen en pijnboompitten lichtbruin.
Serveer warm of koud met wat vanille-ijs of yoghurt en decoreer met wat munt.

Albaricoques gratinados con arándanos y moras

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »