Bunyols de vent (beignets)

image_printprintfriendly version

Tijdens mijn vakantie in Spanje haalde ik, zoals elk jaar, churros in San Feliu de Guixoles bij de churreria waar ze ook bunyols de vent verkopen. Een Catalaanse lekkernij die je kunt vergelijken met het maken van soesjes alleen worden deze in olie gebakken in plaats van in de oven. Nadat ze uit de olie komen worden ze met suiker, met eventueel toevoeging van wat anijspoeder, bestrooid. De bunyols kunnen afgekoeld gevuld worden met slagroom, chocolade of bakkersroom. Het onderstaande recept komt uit het boek Cuina Catalana per festes i tradicions.

bunyols de vent

Bunyols de vent

125 ml melk
75 gram bloem, gezeefd
60 gram roomboter
3 middelgrote eieren
1/2 theelepel zout
olijfolie om in te bakken
suiker
anijspoeder (optioneel)

 

Breng in een pan de melk, de boter en het zout aan de kook. Voeg zodra het begint te koken de bloem erbij en blijf roeren tot zich een bal vormt en los laat van de randen van je pan.
Haal van het vuur, roer nog even door zodat het deeg enigszins kan afkoelen en voeg al roerend één van de eieren erdoor tot deze door het deeg is opgenomen. Herhaal met de overige eieren.
Laat het deeg een uur afkoelen.
Verhit de olijfolie tot 160-170 graden. Vorm met behulp van een lepel of een zak met spuitmond kleine porties en bak ze bruin. Hevel over naar een bord met suiker, rol ze erdoor en laat op keukenpapier afkoelen.

bunyols de vent

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »