Ensalada de garbanzos con chorizo y pimientos del piquillo

image_printprintfriendly version

Ensalada de garbanzos con chorizo y pimientos del piquillo

Een fijne salade met kikkererwten, chorizo en pimientos del piquillo. Deze pimientos zijn zoete, niet scherpe paprika’s afkomstig uit Lodosa in de provincie Navarra. De pimientos zijn geroosterd en daarna van hun vel ontdaan en hebben een lengte van ongeveer 7 tot 10 cm lang. In Spanje kant en klaar in glazen potten te vinden in de supermarkt. Je kunt ze eventueel vervangen voor geroosterde paprika’s die hier in Nederland wat makkelijker te verkrijgen zijn.

Ensalade de garbanzos, chorizo y pimientos del piquillo

Ensalada de garbanzos con chorizo y pimientos del piquillo (voor 4 personen)

1 blik kikkererwten van 400 gram
150 gram chorizo in plakjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
4 pimientos de piquillo, in reepjes gesneden
3 eetlepels moscatelazijn of sherryazijn
6 eetlepels olijfolie plus extra voor het bakken
peterselie, fijngehakt
peper en zout

Ensalada de garbanzos con chorizo y pimientos del piquillo

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water tot ze niet meer schuimen en laat uitlekken.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de ui op een middelhoog vuur tot de ui kleur begint te krijgen. Voeg de knoflook aan de ui toe en zodra deze begint te ruiken doe je de stukjes chorizo bij het uienmengsel. Bak tot de chorizo zijn vet een beetje loslaat.
Hevel over naar een schaal en voeg hieraan de kikkererwten en de in reepjes gesneden pimientos del piquillo toe. Schenk de olijfolie en moscatelazijn erbij en roer alles goed om. Breng op smaak met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen.
Bestrooi vlak voor het serveren met peterselie.

Ensalada de garbanzos con chorizo y pimientos del piquillo

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »