Guiso de chorizo, patatas, almejas y gambas (stoofpotje met chorizo, aardappelen, venusschelpen en garnalen)

Guiso de chorizo, patatas, almejas y gambas (stoofpotje met chorizo, aardappelen, venusschelpen en garnalen)

Ik ben dol op stoofpotjes, jullie ook? Zeker met dit regenachtige en koude weer. Dan krijg je zin om thuis te blijven en je onder te dompelen in een huis vol heerlijke geuren van een stoofpot op het vuur. Ik tenminste wel. Sterker nog ik kan daar heel erg blij van worden.

Gerechten met daarin een combinatie van vis en vlees zijn niet vreemd in de Spaanse keuken. De bekendste daarvan is de Paella mixta en ook onder andere mijn favoriete gerecht Pollo con langostinos. In onderstaand recept voor dit gerecht worden vlees en vis samengevoegd en ontstaat er een best wel feestelijke stoofpot met de typische Spaanse smaakcombinatie. Buen provecho….

Guiso de chorizo, patatas, almejas y gambas (stoofpotje met chorizo, aardappelen, venusschelpen en garnalen)

Guiso de chorizo, patatas, almejas y gambas ( voor 4 personen)

200 gram bakchorizo, in dikke plakken gesneden
500 gram geschilde aardappelen en in gelijke stukken gesneden
16 grote gambas
500 gram venusschelpen
150 ml witte wijn
1 rode en 1 gele paprika, in repen gesneden
200 gram tomaten, ontveld en in kleine stukjes gesneden
3 knoflooktenen, fijngehakt
1 grote ui, fijngesnipperd
1 theelepel gerookte paprikapoeder
250 ml visbouillon of garnalenbouillon
peterselie
peper en zout

Guiso de chorizo, patatas, almejas y gambas (stoofpotje met chorizo, aardappelen, venusschelpen en garnalen)

Verhit een pan op het vuur en bak hier de chorizo aan beide kanten bruin en tot het zijn olie heeft afgegeven.
Haal met een schuimspaan de chorizo uit het vet en bak hierin de fijngesnipperde ui 10 minuten op een zacht vuur. Voeg de knoflook eraan toe en bak nog 2 minuten.
Doe de paprika en aardappelen erbij, bestrooi met de gerookte paprikapoeder, een goede draai van de pepermolen en roer alles goed om tot alles onder de paprikapoeder zit. Schenk de wijn erbij en laat een minuut koken.
Schenk de bouillon erbij, doe de chorizo samen met de tomaat terug in de pan en laat met een deksel op de pan zachtjes koken tot de aardappelen bijna gaar zijn.
Voeg de ongepelde gambas en de venusschelpen bij de stoofpot en laat 5 minuten met de deksel op de pan weer zachtjes koken tot de schelpen open zijn en de gambas gaar.
Breng op smaak met peper en zout indien nodig, bestrooi met de peterselie en serveer direct.

Guiso de chorizo, patatas, almejas y gambas (stoofpotje met chorizo, aardappelen, venusschelpen en garnalen)

 

4 Comments

  1. L.Olischlager januari 17, 2015 at 11:38

    Een werkelijk verrukkelijk recept. Wordt zeker een van mijn favorieten
    .

  2. Evelien januari 31, 2015 at 08:40

    Heerlijk recept. En wat ziet het er mooi uit!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »