Artisjokken chips

image_printprintfriendly version

De laatste keer dat ik in Spanje was, heb ik dit in een restaurant gegeten als voorgerecht. Ontzettend lekker, maar zo gek is dat niet want ik ben dol op artisjokken.
Dat wilde ik wel eens thuis namaken. Op de markt waren er mooie grote artisjokken te koop. Al moet ik zeggen dat dit recept misschien veel handiger is als er kleine jonge artisjokken te krijgen zijn. Dat scheelt een hoop met schoonmaken aangezien de jonge artisjokken nog niet het behaarde hart hebben die je eruit moet halen.
Het is even een werkje om ze schoon te maken maar het resultaat is de moeite waard.
Ik heb kikkererwtenmeel gebruikt maar als je dat niet in huis hebt volstaat bloem natuurlijk ook.

artisjokken chips

Artisjokken chips

2 artisjokken of 8 kleine jonge artisjokjes
100 gram kikkererwtenmeel
zout en peper
olijfolie om in te bakken

diepe kom met water
citroenschijfjes

artisjokken chips

Leg een kom klaar met water en schijfjes citroen.
Maak de artisjokken schoon door de bovenkant van de bladeren eraf te snijden tot je aan het behaarde hart komt. Schil de buitenkant van de artisjok tot je aan het witte gedeelte komt. Lepel nu met behulp van een lepel het behaarde gedeelte eruit en leg de artisjokbodem meteen in het water met citroen om verkleuren te voorkomen. Ze worden namelijk zwart als je dat niet doet.
Verhit de olijfolie tot 180 graden. Snij de artisjok bodems in dunne plakken en wentel door de kikkererwtenmeel. Schud overtollig meel eraf en bak de plakjes in de olie goudbruin en krokant (ongeveer 3 minuten). Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Serveer warm of koud.

artisjokken chips

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »