Sopa de mejillones, gambas y estragón (soep met mosselen, gambas en dragon)

Sopa de mejillones, gambas y estragón (soep met mosselen, gambas en dragon)

In het kader van het leuke Mossel Event van Kroon op het Werk en het Nederlands Mosselbureau, waar ik bij aanwezig mocht zijn, hierbij een fijn traditioneel Spaans vissoepje uit de streek Galicia. Een rijk gevulde soep met mosselen en gambas en een beetje aangepast door mij. En omdat het heerlijk is om soepjes te maken en te eten met dit herfstweer. Comfort food!

Maak er een maaltijdsoep van door op het laatste moment gekookte pasta of rijst aan de soep toe te voegen.

Sopa de mejillones, gambas y estragón (soep met mosselen, gambas en dragon)

Sopa de mejillones, gambas y estragón (voor 4 personen)

1 kilo gekookte mosselen
1 stengel bleekselderij
scheutje witte wijn
zwarte peper

Sopa de mejillones, gambas y estragón (soep met mosselen, gambas en dragon)

500 gram gekookte gambas
1 ui
1 teentje knoflook, fijngesneden
75 gram roomboter
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
4 eetlepel tomaten passata
15 ml Spaanse brandy
1 liter kreeft-, garnalen- of visbouillon
blaadjes van 3 takjes dragon gesneden
laurierblaadje
scheutje room
zout en peper

Sopa de mejillones, gambas y estragón (soep met mosselen, gambas en dragon)

Voor het bereiden van de mosselen: Kook de mosselen samen met de bleekselderij, een scheutje wijn en een goede draai peper tot ze open zijn. Rond de 6-8 minuten. Haal de mosselen uit het kookvocht en laat afkoelen.

Sopa de mejillones, gambas y estragón (soep met mosselen, gambas en dragon)

Verhit de roomboter in een pan en fruit daarin de ui 10 tot 15 minuten op een zacht vuur tot hij zacht en lichtbruin wordt. Voeg hieraan de gesneden knoflook en gerookte paprikapoeder. Roerbak eventjes alles om.
Schenk de passata met de brandy erbij en laat 2 minuten koken. Giet de bouillon erbij, een flinke draai aan de pepermolen, het laurierblaadje, wat zout en laat  20 minuten op een laag vuur pruttelen.
Pel ondertussen de gambas en haal het darmkanaal eruit.
Ontdoe 3/4 van de mosselen van hun schelp en leg deze bij de gepelde gambas.
Voeg mosselen en gambas aan de soep toe als de 20 minuten voorbij zijn en warm alles 1 minuut door. Schenk de room erbij en bestrooi met dragon. Breng op smaak met peper en zout als dat nog nodig is.

Sopa de mejillones, gambas y estragón (soep met mosselen, gambas en dragon)

Wil je meer over de Zeeuwse mosselen weten? Hier mooi filmpje over het verhaal van de Mossel.

 

5 Comments

  1. I am Cooking with Love november 14, 2014 at 14:18

    Wat jammer dat ik niet in de buurt was toen je deze soep maakte! 😉

  2. Barbara Eet november 14, 2014 at 17:38

    Ziet er weer heerlijk uit! Bedankt voor de heerlijke recepten. En ook bedankt voor de fotografie tip! Ik sta op de wachtlijst voor de volgende ronde. :)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »