Compota de manzana con especias (appelcompote met specerijen)

image_printprintfriendly version

Compota de manzana con especias (appelcompote met specerijen)

Een appel compote maar dan met kaneel, vanille, sinaasappel en honing. Geen suiker komt eraan te pas. Erg lekker. Ook lekker als je er een stukje steranijs of gember in doet tijdens het koken. Maar niet iedereen houd daarvan, mijn dochter in ieder geval niet. De mooie roze kleur van de appel compote komt door het gebruik van het sap van een bloedsinaasappel. Die zijn weer volop verkrijgbaar.

Compota de manzana con especias (appelcompote met specerijen)

Compota de manzana con especias

8 biologische appels
1 kaneelstokje
1 vanille peul, opengesneden
stukje schil van 1 sinaasappel en het sap
4 eetlepels biologische honing

Compota de manzana con especias (appelcompote met specerijen)

Snij de appels in 4, haal het klokhuis eruit en schil ze. Snij doormidden en leg in een pan.
Snij het vanillestokje open en leg bij de appelen, samen met de sinaasappelschil en het kaneelstokje.
Schenk het sap van de sinaasappel erbij en de honing.
Laat op een vuur 20 minuten zachtjes met een deksel op de pan koken tot de appelen zacht zijn.
Haal de vanille, kaneel en sinaasappel schil eruit en serveer de appelmoes warm of koud.

Compota de manzana con especias (appelcompote met specerijen)

4 Comments

  1. Marina van Alphen februari 20, 2015 at 07:37

    wat een leuk recept en mooie foto’s ook weer. Complimenten. Lukt dat helemaal zonder water erbij te doen? Geeft de sinaasappel genoeg vocht? Dat maakt het ook wel lekker geconcentreerd denk ik.

    • bijzonder spaans februari 20, 2015 at 11:12

      Dank je wel voor het mooie compliment Marina:)
      Het sap van de sinaasappel geeft genoeg vocht en de appels geven ook de nodige vocht af als ze zacht worden.

  2. Marina van Alphen februari 27, 2015 at 10:16

    Het was heerlijk, bedankt.
    Ik heb er een steranijs ingedaan, die is meteen wel overheersend. Ik probeer het dit weekend zonder ster.

    • bijzonder spaans maart 2, 2015 at 16:49

      Leuk Marina! Ja, kan inderdaad beetje overheersend zijn. Al vind ik het persoonlijk wel lekker die steranijs erin. Maar smaken verschillen:)
      Dank je wel voor je reactie:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »