Tarta de ciruelas con jengibre (Pruimen galette met gember)

image_printprintfriendly version

Weer een vruchtentaart dit keer met pruimen. Ik had pruimen in huis maar zoveel en omdat ik een week wegging moest ik zo snel mogelijk de pruimen of opeten of ergens in verwerken. Dat werd een geimproviseerde galette want veel had ik niet echt in huis. Ik heb vaak wel een rol met bladerdeeg liggen, altijd handig. Vorige keer had ik in mijn galette marscapone gebruikt en die had ik niet in huis, wel yoghurt en besloot ik dan maar hangop te maken eerst voordat ik die op smaak zou brengen met wat gember en tijm.  Lekkere combi met de pruimen leek me en dat was inderdaad zo en de taart was gek genoeg zo op………

Tarta de ciruelas con jengibre (Pruimen galette met gember)

Tarta de ciruelas con jengibre

3 of 4 pruimen, gehalveerd en ontpit
500 ml Griekse yoghurt
1,5 theelepel gemberpuree (potje van Go-Tan)
1/2 theelepel tijmblaadjes
2 eetlepels suiker
handvol hazelnoten
1 rol bladerdeeg
eigeel van 1 ei

Laat de yoghurt in een kaasdoek minstens een dag uitlekken zodat je een hangop krijgt.
Meng gember, tijm en suiker door de hangop en zet apart.
Verwarm de oven op 210 graden.
Hak de hazelnoten grof en verspreid bijna alles over de bodem van het bladerdeeg. Bewaar wat voor het bestrooien van de taart. Laat een rand van zeker 7 cm vrij aan de buitenkant zodat je het bladerdeeg kunt omvouwen.
Lepel 3 grote eetlepels van het hangop mengsel op de hazelnoten. Druk hierin de halve pruimen met de snijkant naar onderen en maak een mooie cirkel.
Vouw de randen over de pruimen en bestrijk met eigeel. Bestrooi met wat hazelnoten en zet 25 minuten in de oven. Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen en serveer met de overgebleven gember/tijm hangop.

Tarta de ciruelas con jengibre (Pruimen galette met gember)

De taartbodem wordt niet echt heel droog maar blijft ietwat vochtig doordat rijpe pruimen de nodige sap afgeven tijdens het bakken. De laag hazelnoten nemen wel een een deel van het vocht op.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »