Lentejas estofadas con verduras (linzenstoofschotel met groenten)

Lentejas estofadas con verduras (linzenstoofschotel met groenten)

Als het weer somber is en je je niet echt lekker voelt omdat half Nederland plat ligt met griep, wil je het liefst comfortfort food eten. Nou ik wel althans. Ik heb al eerder een aantal recepten van linzen stoofschotels gegeven op deze blog en deze is net weer even anders dan de anderen. Bomvol smaak en wat mij betreft toch wel de lekkerste tot nu toe.

Lentejas estofadas con verduras (linzenstoofschotel)

Lentejas estofadas con verduras (voor 4 personen)

300 gram linzen
1 ui, fijngesneden
1 kleine wortel, in blokjes gesneden
1/2 courgette, in blokjes gesneden
2 kleine chorizo worstjes, in plakken gesneden
75 gram pancetta, heel fijn gesneden
1 tomaat, in fijne blokjes gesneden
1 laurierblad
theelepeltje zoete gerookte paprikapoeder
olijfolie
sneetje wit oud brood
1 knoflookteentje
2 eetlepels sherry azijn
peper en zout
fijngesneden peterselie

Lentejas estofadas con verduras (linzenstoofschotel)

Verhit 3 eetlepels olijfolie en smoor hierin de ui 5 minuten tot hij zacht geworden is. Zet het vuur hoger en voeg de pancetta en de chorizo toe en bak al roerend een paar minuten om.
Bestrooi met de gerookte paprikapoeder, roer alles goed om en doe daarbij de wortel, courgette en de tomaat. Roerbak alles ongeveer 2 minuten en doe de linzen hierbij. Roer alles goed om en schenk warm water erbij tot alles onderstaat. Leg het laurierblaadje erbij, breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout en laat met een deksel op de pan alles 30 tot 40 minuten zachtjes koken tot de linzen bijna gaar zijn.

Lentejas estofadas con verduras (linzenstoofschotel)

Verhit ondertussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak hierin het sneetje brood aan beide kanten bruin. Haal uit de koekenpan en laat afkoelen. Scheur in stukken en wrijf samen met het knoflookteentje en de sherry azijn tot een fijne massa. Voeg dit op het eind aan de linzen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Haal het laurierblad eruit en serveer. Bestrooi eventueel met wat fijngesneden peterselie.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »