Pollo al horno con chorizo y alubias (kip met chorizo en bonen uit de oven)

image_printprintfriendly version

Pollo al horno con chorizo y alubias (kip met chorizo en bonen uit de oven)

Na een bezoekje afgelopen week aan Madrid waar het leven zeer goed en warm was, kwamen mijn dochter en ik terug in de regen en kou. Ik word daar niet echt vrolijk van om eerlijk te zijn. Dan krijg ik zin in wat je noemt comfortfood. Zoals dit hartverwarmende eenpansgerecht. Je schuift het in de oven en kunt na 45 minuten aan tafel. Lekker makkelijk en een smakelijke combi.

Pollo al horno con chorizo y alubias (kip met chorizo en bonen uit de oven)

Pollo al horno con chorizo y alubias (voor 2 personen)

4 biologische kip karbonaatjes met vel
1 blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
stukje chorizo van 100/150 gram in plakjes gesneden
1 grote rode ui, in plakken gesneden
gerookte paprikapoeder
2 eetlepels pijnboompitjes
tijm
100 ml cider
peper en zout

Pollo al horno con chorizo y alubias (kip met chorizo en bonen uit de oven)

Verwarm de oven tot 200 graden.
Vet een ovenschaal in en leg de uien in een laagje over de bodem.

Pollo al horno con chorizo y alubias (kip met chorizo en bonen uit de oven)1h

Bestrooi de kip karbonaatjes met peper, zout en paprikapoeder en leg op de uien. Giet de cider erbij en zet 30 minuten in de oven.
Haal de kip uit de oven en voeg bonen, tijm, chorizo en pijnboompitjes toe en zet weer 15 minuten in de oven tot de kip bruin en gaar is.
Serveer met wat extra tijm.

Pollo al horno con chorizo y alubias (kip met chorizo en bonen uit de oven)

10 Comments

  1. Stefanie juli 8, 2015 at 14:37

    Heerlijk recept!

  2. Erik augustus 1, 2015 at 17:35

    Vanavond dit recept geprobeerd. Het was weer erg lekker!
    Dus: wederom bedankt!

  3. Erik november 20, 2015 at 20:01

    Ola! Deze gaat vanavond in de herhaling. Omdat het zo lekker is. En omdat het weer ernaar is!

  4. Johannes Black juli 4, 2017 at 06:06

    Ik ga proberen dit vandaag te maken, helaas heb ik niet alle ingredienten, omdat het bijzonder moeilijk is om deze in dit Aziatische land te kopen. Het zal wellicht niet die verrukkelijke smaak krijgen zoals jouw recept voorschrijft, doch vermoed ik dat het wel degelijk een success gaat worden.

    Dankjewel voor dit prachtige recept!

    • bijzonder spaans juli 4, 2017 at 08:45

      Heel graag gedaan John en ik vind een eer dat je dit recept gaat maken ondanks dat je niet alle ingrediënten in Azië kunt vinden:)

  5. Erik september 30, 2018 at 17:44

    Buenas Didi,

    Deze dis staat nu voor de eerste helft in de oven. Omdat we (net als jij toen) gister uit Madrid zijn teruggekomen en het hier in NL in vergelijking behoorlijk afgekoeld is, hebben we er veel zin in. Behoort inmiddels tot de vaste recepten hier in huis! Erg lekker!!

    • bijzonder spaans oktober 1, 2018 at 16:24

      Hey Erik, ja even wennen denk ik weer hier terug. Herfst in volle gang, terwijl Madrid nog half in de zomer zit. Echt heel fijn te horen dat dit een van jullie vaste recepten is bij jullie thuis. Dank je wel. Fantastisch compliment!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »