Higos con miel y romero envueltos de jamón (vijgen gewikkeld in Serrano ham met honing, rozemarijn)

Higos con miel y romero envueltos de jamón (vijgen gewikkeld in Serrano ham met honing, rozemarijn)

Vijgen…… heerlijk! Ik eet ze graag en vaak als het er het seizoen voor is en ze niet zo idioot duur zijn hier.
Dit keer een recept op de blog van verse vijgen die omwikkeld zijn met Serrano ham. En ja, erg lekker zeker omdat je de zoete vijgen combineert met het hartige van de Serrano ham en dan nog het pittige van de zwarte peper. Met wat lekkere droog gebakken stukjes hazelnoten erover en eventjes in de oven.
Glaasje bubbels of een ander lekker glaasje erbij en het is een feestje!

Higos con miel y romero envueltos de jamón (vijgen gewikkeld in Serrano ham met honing, rozemarijn)

Higos con miel y romero envueltos de jamón

10-12 verse rijpe vijgen
1 eetlepel boter
2 eetlepels honing
1 theelepel fijngesneden verse rozemarijnnaaldjes plus iets meer voor garnering
handjevol blanke hazelnoten
versgemalen zwarte peper
5-6 plakken Serrano ham

Higos con miel y romero envueltos de jamón (vijgen gewikkeld in Serrano ham met honing, rozemarijn)

Verwarm de oven op 220 °C.
Snij de pakken Serrano ham in de lengte door twee en zet apart.
Was en droog de vijgen, snij het harde bovenkantje eraf en halveer ze. Leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Geef er een flinke draai zwarte peper over.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze een beetje bruin geworden zijn. Laat afkoelen en snij ze grof.
Verwarm de boter en honing tot de boter gesmolten is en voeg hieraan de gesneden rozemarijn toe. Laat 2 minuten zachtjes koken zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

Higos con miel y romero envueltos de jamón (vijgen gewikkeld in Serrano ham met honing, rozemarijn)

Lepel dit over de vijgen en wikkel ze in de ham. Bestrooi met de gehakte hazelnoten.
Zet de schaal 10 minuten in de oven, bestrooi met nog wat rozemarijn en serveer!

Higos con miel y romero envueltos de jamón (vijgen gewikkeld in Serrano ham met honing, rozemarijn)

Afgeleid van een recept van Sophie Riggles uit haar boek ‘My Barcelona Kitchen’.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »