Champiñones rellenos de chorizo (champignons met chorizo vulling)

Champiñones rellenos de chorizo (champignons met chorizo vulling). Wie houd er niet van eenvoudig en makkelijk te bereiden gerechten?
Dit tapas gerecht, die een mooie aanvulling kan zijn op een tafel vol tapas of als fijn voorgerecht, is er zo eentje.
Een Spaanse klassieker die heel makkelijk te maken is en ontzettend lekker.

Champiñones rellenos de chorizo (champignons met chorizo vulling)

Champiñones rellenos de chorizo

500 gram kastanje champignons
stukje chorizo van ongeveer 100 gram, in hele kleine blokjes gesneden
1 uitje, fijngesneden
1 knoflookteentje, fijngesneden
4 flinke eetlepels panko of broodkruim
1/4 theelepel gerookte paprikapoeder
rasp van een kwart citroen
1 flinke eetlepel fijngesneden peterselie
peper en zout
olijfolie

Champiñones rellenos de chorizo (champignons met chorizo vulling)

Borstel de kastanje champignons goed schoon en haal het steeltje er voorzichtig af. Zet de hoeden met de steelkant omhoog en kwast deze in met wat olijfolie. Bestrooi met peper en zout en zet apart.

Champiñones rellenos de chorizo (champignons met chorizo vulling)

Snij de stelen heel fijn.
Bak op een laag vuur de chorizo blokjes in een droge koekenpan al omscheppend tot de chorizo zijn rode olie heeft afgegeven. Haal de chorizo met een schuimspaan uit het vet en zet apart.
Bak in deze chorizo olie de ui samen met de paprikapoeder glazig in 5 tot 10 minuten, voeg hieraan de knoflook toe en zodra deze begint te ruiken de champignonstelen. Bak op een middelhoog vuur alles 3 a 4 minuten om.
Doe dit bij de chorizo en roer het broodkruim, de peterselie en de citroenrasp erdoor. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 180 graden.
Gebruik een klein lepeltje om de holtes van de champignons met het chorizo mengsel te vullen. Vet een ovenschaal in en leg hier de gevulde champignons in.

Champiñones rellenos de chorizo (champignons met chorizo vulling)

Bak de champignons 15 minuten in de oven. Haal ze voorzichtig met behulp van 2 eetlepels uit de ovenschaal en leg op een serveerbord. Serveer direct.

 

Champiñones rellenos de chorizo (champignons met chorizo vulling)

4 Comments

  1. Charlotte/Carlota oktober 16, 2015 at 21:40

    Lijkt me een heerlijk makkelijk recept maar gebruik jij pimenton picante of dulce ahumado?

    • bijzonder spaans oktober 16, 2015 at 21:50

      Ik gebruik altijd de gerookte paprikapoeder (pimentón de La Vera). Carlota:).
      En welke is toch wel heel afhankelijk of ik het pittig of niet wil hebben. Al moet ik toegeven dat ik vaak de agridulce, die er tussenin zit, gebruik.

  2. Eugene oktober 17, 2015 at 07:58

    Mooi bij/tapas gerechtje. Die komt op de To Do-lijst! Bedankt voor het delen. Mooie fotografie weer.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »